Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.9.2011 Myry hälytreenailee

Osallistuin vaihteeksi Myryn kanssa hälytreeneihin. Alku oli vähän erilainen, sillä meillä olikin yhteistä kivaa järjestetty LUPin kanssa. Ensin siis tehtiin ”BH-koe” vieraan koiran kanssa ennen kuin oli itse hälytreeniosuus vuorossa.

Itse hälytreeni ainakin meidän osalta meni aika nopeasti. Tarina meni niin, että suunnistajia oli eksynyt metsään ja heistä oli viimeiset havainnot kolmella eri rastilla. Meitä oli neljä koirakkoa, joten kolme muuta lähtivät tutkimaan rasteja, kun meille jäi heti yksi alue (ihan vieressä) tarkistettavaksi.

Alue oli ihan moottoritien vieressä (hirviaita onneksi välissä) ja kooltaan semmoinen n. 300m x 150m. Koska tuuli enemmän etelästä/lounaasta, päätimme lähteä matkaan pohjoisrajaa pitkin (hirviaita) ja sitten poikittaa alue puronsuuntaisesti länsi-itäsuuntaisesti. Olihan siellä hieman korkeampaa heinikkoa eikä Myry hirveästi irronnut vaan pysytteli siinä lähistöllä. Ehdimme kävellä pohjoisrajan päähän, löysimme ”puron” ja lähdimme sitä pitkin etenemään. Noin puolivälissä matkaa näin, kun Myry selkeästi merkkasi ja hetken päästä näin sen katoavan vauhdilla etelään päin. Sen verran irtosi, ettei liivien kulkusten kilinäkään kuulunut. Hetken päästä Myry sitten tulikin rulla suussa. Hieman sain kannustaa tuomaan loppuun asti (siinä oli taas jotain risukkoa edessä), mutta lopulta rulla tuotiin ihan mallikkaasti perille saakka ja päästiin lähtemään näytölle. Kadonnut henkilö löytyi varsin näppärästä piilopaikasta kiven ja kuusen muodostamasta kolosta.

Takaisin johtopaikalla olimmekin sitten jo 20 minuutin päästä lähdöstä eli aika nopeasti suoriuduimme tehtävästämme. Aluetta jäi kyllä käymättä, käytiin sitä hieman alle puolet.

Viima oli myös mukana, joten otin sille sitten ihan loppuun hieman esineiden ilmaisuja samaisessa metikössä. Olisi koiralla ollut kyllä menovirettä lähteä ihan oikeastikin työskentelemään, mutta esineiden ilmaisu ja niistä saadut palkkiot kelpasivat onneksi :)