Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.5.2010 Hälytreeneissä

Toukokuun hälytreeneissä Viima sai vähän pienemmän alueen etsittäväkseen. Järkkäsin treenit ja olin suunnitellut kahdelle koiralle alueet ja tarkoituksena oli, että omat koirat olisivat saaneet levätä. Osallistujia tuli kuitenkin sen verran, että Viimallekin saatiin vielä alue.

Ensin Viima ja Myry pääsivät mukaan viemään maalihenkilöitä alueille. Alueet olivat hieman kaukana, joten aikaa menikin yllättävän paljon, ainakin tunti. Sen perään sitten Viima pääsi etsimään, mutta alueelle siirtymiseen meni joku tovi. Tulipahan ainakin liikuntaa :)

Viima teki ihan kivasti töitä, ja oli riittävän lähellä ja välillä myös irtosikin. Kierrettiin alueen rajat ja tienpuoleisella rajalla sain ihan hyvin pistotettua koiraa kulkemaan metsän puolella. Rajojen kiertämisen jälkeen poikettiin alueen poikittavalle polulle ja jonkun ajan päästä näkyikin, kun Viima sai hajun ja painalsi kalliota ylös. Sieltä löytyi seisova maalihenkilö. Alueelle oli piilotettu myös esine, joka oli aika lähellä piiloa (kallion alapuolella), mutta Viima ei siitä ollut mennyt piilolle, joten ei sitä silloin bongannut. Nyt poistullessa katsottiin, josko esineen löytäisi ja kyllähän se löytyi. Hieman meni aikaa ilmaisun alkuun, mutta sekin tuli oikein hienosti, vaikka pientä haparointia olikin :) Pitääpä harjoitella siis esineitä enemmän. Vaikka alue olikin pieni, niin meillä meni siihen kuitenkin 45 minuuttia aikaa. Mentiin vähän ylimääräistäkin, mutta löydettiin takaisin oikealle alueelle :D