Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.12.2010 Myry taas tuuraamassa

Viima oli tänään jotenkin kipeä (liikkui vain kävellen ja oli muutenkin vaisu, ruoka ja namit kyllä kelpasivat), joten treenattiin Myryn kanssa. Viima oli sisällä mukana ja alkuun katseli toisen koiran treeniä, mutta siirtyi sitten häkkiin odottelemaan, kun Myry pääsi treenaamaan.

Koska oli kurssin viimeinen treenikerta, niin alkajaisiksi meillä oli pieni ”testi” paikallapysymisestä. Koiran piti säilyttää asentonsa seuraavissa tilanteissa: ohjaaja menee kauemmaksi, ohjaaja lähtee koiran luota juosten, häiriöhenkilö käy tarjoamassa koiralle namia. Lisäksi koiran piti reagoida vapautukseen, kun ohjaaja on kauempana neutraalisti selkä koiraan päin. Muuten meni ok, mutta namia tarjottaessa lähti asennosta. Vapautuksessa ei reagoinut ensimmäiseen yritykseen, mutta toisella tuli sitten luokse. Tämän jälkeen harjoiteltiin vielä tuota namihäiriöjuttua (namien heittely lähelle jne).

Myryn kanssa tehtiin lisäksi vielä kahta muuta juttua. Näistä ensimmäinen oli valssi koiran takana. Tässä tulikin ihan hyödyllisiä havaintoja, joita en varmaan olisi omissa treeneissä itsekseni pystynyt huomaamaan (keskitytään ensin jalkoihin, sitten käden liikkeeseen jne). Toinen juttu oli jarruttaminen häiriönamilla. Häiriönami oli siis edessä tarjolla ja koiran piti pysähtyä vapautuksen jälkeen vierelle, jos olin itse pysähtyneenä. Jos taas liikuin, koira sai jatkaa eteenpäin namille. Jonkun kerran Myry ei pysähtynytkään vaan säntäsi namille, mutta kas kummaa, nami peitettiinkin väärästä valinnasta :) Saatiin kuitenkin aika nopeasti onnistuneita toistoja ja välillä vapautettiin suoraan kohteelle. Pitää vielä harjoitella paljon tätä erottelua, etenkin eri puolilla tuntui olevan merkitystä: koiran ollessa vasemmalla, jarruttaminen oli todennäköisempää namihäiriöstä huolimatta kuin koiran ollessa oikealla puolella.

Tämän vuoden osalta ohjatut treenit ovat siis kasassa ja ensi vuoden alusta jatkamme sitten Viiman kanssa ohjauskurssin merkeissä :)