Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.7.2012 Serpentiinejä

Tällä kerralla teemana olivat serpentiinit. Mukana oli vähän häiriötä/erottelua. Myryn kanssa tehtiin 4 treenijaksoa, joista vika oli kellotettu lyhyemmäksi. Vika jakso oli kyllä liikaa, Myry ei enää oikein keskittynytViiman kanssa keskityttiin häkkileikkiin.

Myryn treenit

1. Serpentiini 2-3 hypyllä

  • 2 hyppyä DOL + DOR, palkkaus vastakkaisella kädellä
  • 3 hyppyä DOR x 2, palkkaus koiranpuoleisesta kädestä

2. Serpentiini u-putkelta hypylle

  • U-putki + 2H DOL x2
  • U-putki + 3H DOL x2, tässä ehkä ohjaajan liikkuminen oli sellaista, että tokalle hypylle lähemmäksi estettä ja vikalle taas kauemmaksi, sama linja ei siis säilynyt

3. Erottelua

  • DOR: 2 H + kauempi U-putki: 1. Koira reagoi vihjeeseen vähän myöhässä, ja meinasi juosta putken suusta ohi. 2. Koira oli menossa jo kauimmaiseen putkeen ennen kuin ehdin antaa vihjettä.
  • DOR: 2 H + lähempi putki + 3H: 1. Ok, valun tosin viimeiselle esteellä taas sivummalle. 2. Muuten ok, mutta molemmissa eka kädenvaihto tulee liian aikaisin.

4. Erottelua

  • DOR: 2 H + lähempi putki + 3H: 1. Myry menee väärään (kauimmaiseen) putkeen, vaikka ohjaan lähempään. 2. Parempi yritys, mutta näyttää siltä, ettei ohjaajakaan enää keskity treeniin.
Serpentiiniharjoituksia.

httpv://www.youtube.com/watch?v=s2myO0vlswE

Hyvää treeneissä oli se, että jaksot pysyivät sopivan mittaisina (max 3 min, lopetettiin ennen piippausta). Vikan jakson olisi voinut jättää väliin, kumpikaan meistä ei ollut enää oikein messissä. Lisäksi eka sijoittuminen ja kädenvaihto näyttivät sujuvan jo ihan joutuisasti. Kun mukaan tuli kolme hyppyä, niin sitten linja alkoi vähän kadota eli tuli semmoinen aaltoliike ohjaajalle.

Loppuverkan aikana käytiin tutkailemassa sopivia mäkiä. Tykkään kyllä tästä alueesta, kun ulkoilureittejä on paljon ja metsäänkin halutessaan pääsee.

image
Loppuverkan aikoihin.