Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.11.2010 Vimpulan treenit

Lauantaina oli vuorossa Viiman agilityn pohjataitojen treenausta. Viima oli kyllä ihan hyvässä vireessä, mutta alku lähti liikkeelle vähän samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla. Nuuskuttelu olisi ollut kivempaa. Keksin kuitenkin, ettei ole mitään mieltä yrittää tehdä tehtäviä, jos koira ei ole työskentelymoodissa ja niinpä tehtiin sitten ihan yksinkertaista juttua – kämmenkosketusta. Ja se auttoi ja päästiin tekemään kohtuu nopeasti oikeita harjoitteita :)

Tämän kerran teemoina olivat: lähdössä pysyminen (häiriönä toiset koirat), valssi (tasaisella) sekä hyppyesteen siivekkeiden välistä kulkeminen.

Valssilla aloitimme, ja se sujui noiden alkujuttujen jälkeen mielestäni ihan sulavasti. Mentiin suoraan ja sitten käännyin kohti koiraa ja koira kääntyi samalla ja sai palkkion. Mentiin ihan vain reipasta kävelyä. Hyppyesteen siivekkeiden välistä kulkemisessa tavoitteena olisi saada koira hakemaan itse sinne siivekkeiden väliin innokkaasti. Tässä oli hieman säätöä mm. ajoituksen suhteen, mutta harjoitellaan :) Viimeisenä teimme tuota lähdössä pysymistä. Meitä oli siinä yhteensä kolme koiraa tekemässä yhtäaikaisesti. Viiman kanssa keskityin siihen, että se istuu paikoillaan ja palkkailin siitä siinä vieressä molemmilta puolilta. Ei siis otettu muuta häiriötä kuin tuo toisten koirien läsnäolo.

Olipa taas mukavat treenit :) Kunhan nyt viikon aikana ehtisi edes jotain näistä harjoitella ennen seuraavia treenejä :)