Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.12.2010 Agitreeniä

Puuhasteltiin poikien kanssa taas vaihteeksi omalla agivuorolla. Neljä eri treeniteemaa sisälsivät vähän samoja juttuja kuin ennenkin: keppien osalta 2 kepin kanssa kulmaharjoituksia, kontaktiharjoittelua, ohjausharjoittelun osalta valsseja, kiihdytystä ja siivekkeiden välistä menoa sekä sitten lähtöharjoittelua.

Seuraavassa lyhyet koosteet, mitä tehtiin:

Myryn keppitreeni:

 • 2 keppiä: 1. sessiossa palkkiona vetolelu, 2. sessiossa pallo. Eri kulmat ok (5, 7, 1, 9 ja 9, 1, 10), tosin yhden kulman (tokan session 1) kanssa tein itse mokan (koira väärällä puolella), videolta jälkikäteen huomasin myös toisen mokan (koira jätti välin pujottelematta, mutta sai palkan :D)
  Kesto: 2 + 1,5 min

Myryn kontaktitreeni:

 • Hieman olin miettinyt aiempia treenejä ja tullut tulokseen, että jos koira suorittaa kontaktiesteen loppuasennon istuen, niin sitä on hankala kisatilanteessa tehdä eikä varmasti tule onnistumaan (joko kriteeri ei toteudu tai siinä menee liikaa aikaa). Niinpä päätin keskittyä oikeaan asentoon eli koiran pitää seisoa. Tässä olikin paljon säätöä ja treenisessio venyi vähän turhankin pitkäksi. Sain kuitenkin koiran lopulta tarjoamaan seisomista ja siitä sitten palkattua ja vapautettua vielä kohtuullisella vauhdilla eteenpäin.
 • Kriteerinä 2on-2off-asento seisten ja vapautus suljetulle namipurkille. –> Asento oli haastava, koska koira tarjosi istumista. Pari kertaa lähti myös ilman lupaa kohteelle, muuten ok.
  Kesto: 6 min

Ohjausharjoituksia molempien koirien kanssa:

 • Valssiharjoituksia tasaisella (Viima): Ok.
  Kesto: 7 min
 • Siivekkeiden välistä meneminen (Viima): Tehtiin suoraan ja vinosti. Hakeutui ihan kivasti siivekkeiden väliin, mutta otti kontaktia ennen kuin ehdin heittää namin.
  Kesto: 4,5 min
 • Valssiharjoituksia kahden esteen kanssa , sis. myös häiriölelu edessä (Myry) -> ok.
  Kesto: 5 min
 • Kiihdyttäminen (Viima): Istu -> piipparipallon heitto ja vapautus lelulle, vaihtelin omaa paikkaa ja puolta ja kävin välillä palkkailemassa koiraa, kaikki ok.
  Kesto: 5,5 min

Lähtöharjoittelu:

 • Myryn kanssa tehtiin treenin lopuksi pienen radanpätkän osalta myös lähtöharjoittelua erilaisilla ohjaajahäiriöillä.
  Kesto: 7 min
 • Lisäksi lähtöharjoittelua (paikalla istuminen) tuli myös valssiharjoituksissa molemmilla koirilla sekä Viiman kiihdytysharjoituksessa myös.

Lisään tänne joskus myöhemmin jonkun videopätkän treeneistä.