Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.4.2018 Discon 25. viikko

Sunnuntai 8.4.

Koska Keron kanssa vietin iltapäivän agilitykisoissa, niin otin illan treeneihin mukaan vain Discon. Tehtiin aika lailla samantyyppistä treeniä kuin keskiviikon tokotreeneissä eli Disco sai tehdä valintoja. Hallissa ympäri kiertelyä ja kontaktista palkkaamista, myös namin heittelyä ja kolme treenijaksoa käytin myös lelun valinta -harkkaan. Eka jakso oli 3min pituinen ja siinä Disco tarjosi lelua takaisin kuusi kertaa (näistä puolet olivat ihan alussa lypsytutin kanssa, loput fleecelelulla rallaamista). Toinen jakso oli 2,5 min ja siinä Disco tarjosi lelua kolme kertaa (lypsytutti, fleece). Kolmas jakso oli 3min ja siinä tarjottiin viisi kertaa lelua takaisin. Tässä jaksossa hyödynsin lelun tarjoamisesta putkeen menemistä.

Huomioita treeneistä oli, että nämä leikkipätkät olivat varsin väsyttäviä pennulle. Ja olisin ihan hyvin voinut lopettaa treenit näihin. Nyt itsepintaisesti jatkoin kolmella lisätreenijaksolla, missä Disco oli se jo parhaansa antanut.

Maanantai 9.4.

Kotitreeneissä harjoiteltiin tuota leluvalintaa, ja tuntui sujuvan aika kivasti. Toki tilaa oli vähemmän eikä Discolla tarvetta päästä rilluttelemaan.

Tiistai 10.4.

Kotitreenailussa ohjelmistossa lähinnä takajalkojen voiman treenaamista (Keron fyssaohjelman mukaisesti pienillä muutoksilla).

Video – seiso-maahan-jumppaa tasapainotyynyllä:

Keskiviikko 11.4.

Tokon alkeiskurssilla paikalla oli nyt koko jengi eli yhteensä kolme koiraa. Liikkeitä tehtiin yhtäaikaisesti, mikä oli oikein hyvä juttu. Ja tilaahan oli paljon. Treenikerran aiheena oli istuminen ja sivulletulo, joten tehtiin niihin liittyviä pohjataitoja, kuten alustalle hakeutumista ja takapään käyttöä, sopivaan seuraamispaikkaan tulemista vauhdista sekä loppuun vielä istumistreeniä.

Häkissä valmiina treeniin

Torstai 12.4.

Torstaina Kerolla oli mittaus (jee, mitattiin niukin naukin pikkumaksiksi), joten Disco sai hyvin olla mukana ulkoilemassa ja odottelemassa autossa.

Ulkoilemassa

Perjantai 13.4.

Mökille.

Lauantai 14.4.

Ja mökille tule edellisenä päivänähän tarkoitti sitä, että Disco sääti taas aamulla itsekseen (ja teki pissatkin sisälle…) reilun parin tunnin ajan ennen kuin lopulta nousin ylös. Sitten kunnon ulkoilutus, ruoka, nukkumista! ja juoksulenkille poikien kanssa, lepäilyä ja taas kunnon ulkoilua. Se hyvä puoli mökkeilyssä on, että ulos pääsee näppärästi ja pojat saavat mukavasti liikuntaa :) 

Mökillä on vielä vähän lunta