Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.12.2017 Lauantain puuhastelut

Lauantaina oli edessä pienoinen puuhapäivä, joka alkoi aamukympin pentujen leikkitunnilla. Paikalla oli uusia pentututtavuuksia ja alun katselun jälkeen Disco olikin jo valmis menemään muiden mukaan leikkimään.

Leikkikoulussa

Iltapäivällä oli Discon ensimmäinen ns. oikea treeni. Ajomatkat Disco onneksi nukkui muutenkin hyvin, joten pentu oli varsin hyvin virkeä, kun menimme treenipaikalle. Jirka piti meille treenin, jossa harjoiteltiin alustalle rauhoittumista. Lähdimme liikkeelle klassisen ehdollistumisen kautta eli pyyhkeelle nameja ja sitä kautta siihen mukava mielleyhtymä. Ja kun pentu hakeutui mieluusti pyyhkeelle uudestaankin, niin palkkaa alkoi tulla pikku hiljaa siitä, että pyyhkeellä pysyttiin. Myös pientä käänteistä houkutteluakin tehtiin eli pyyhkeellä oli suotuisaa pysyä, vaikka namilla houkuteltiin siinä ulkopuolella. 

Pari jaksoa riitti pennulle, joka tauoilla sai olla Keron kanssa auton takaboksissa. Toisella tauolla pentu nukahti ja alkoi pienoinen raekuurokin, joten päätettiin jättää sitten pentutreenailut tähän. Kotitehtäväksi (kuukauden päästä seuraava sessio) saatiin näitä alustaharjoituksia, lisäksi käsittelyharjoituksia (mm. rokotuksia ajatellen), ääniin ehdollistumista (eli namia aina, kun jotain erikoista kuuluu tai tapahtuu ja palkitaan siitä, että kannattaa tulla/pysyä lähellä sen sijaan, että sinkoaa pakoon). Ja sitten yksi tärkeä tehtävä tuli myös: videointi eli mahdollisimman paljon treenivideoita :)

Kotona illemmalla tapahtui sitten sekin, että Kero ja Disco leikkivät ensimmäistä kertaa keskenään!

Rankkaa on pennun elämä
Unikaverit