Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.5.2013 Kero oppimassa asioita

Nyt olikin vuorossa kunnon puuhailta Kerolaiselle. Ensin oli käveltiin PLS:n pentukoulutukseen, siellä sitten se reilu tunti, sen jälkeen vähän ilmaisutreeniä ja sitten käveltiin takaisin kotiin. Kerolle siis hyvin raittiissa säässä olemista muutaman tunnin verran.

Tällä kerralla pentutunnilla jatkettiin samojen teemojen ympärillä kuin aiemminkin. Eli Keron kanssa keskityttiin siihen rauhoittumiseen tauoilla. Itse asiassa tämä sujuikin ihan kivasti. Muutin vähän taktiikkaa, ja annoin koiran vain olla omalla pyyhkeellään ja palkkailin satunnaisesti silloin, kun Kero katseli jonnekin ihan muualle kuin minuun. Ja sama päti myös, kun mentiin tekemään jotain pientä harjoitusta. Ainoastaan silloin, kun kouluttaja tuli paikalle, niin Kero oli liian ajoissa valmiina tekemään juttuja, eikä oikein malttanut pysyä pyyhkeellään (hiljaa). Jatketaan siis tämän treenausta, pääasiassa kuitenkin meni tosi kivasti, kun ei ollut ylimääräistä ihmishäiriötä vieressä.

Keron kanssa tehtiin mm. perusasentoa, maahanmenoa, vierellä kulkemista, käsikosketusta sekä vähän myös leikittiin. Loppuun tehtiin vauhdikas luoksetuloa.

image
Vakioteema: rauhoittuminen
image
Menee aika leppoisasti eli tuttua puuhaa

Tunnin jälkeen meillä oli minitreenit ilmaisujen osalta. Kerolle uusi henkilö oli maalihenkilönä, ja ihan kivasti sujui. Ensin tehtiin pelkkää näyttöä, sen jälkeen tein yhden jakson itse kuppi + rulla -osaketjua ja sen jälkeen neljä toistoa kuppi + rulla + näyttö -ketjua, ja vielä loppuun yksi näyttö. Hyvää intoa oli. Ehkä vähän liikaakin, sillä Kero livahti rullan luovutuksen jälkeen heti näytölle eli hiotaan siis kotosalla vähän malttia kuunnella vihjeet ensin ;) Mutta rullan ottaminen vihjeestä kuppiin koskemisen jälkeen oli hyvä, samoin rullan luovutus vihjeestä sekä tietty näytölle mentiin innokkaasti. Maalihenkilön ohjeistuskin oli nyt hyvä, sillä maalihenkilö ehti palkata oikeaoppisesti alustalla makaamisesta sanottuaan ensin ehdollisen vahvisteen ja sen jälkeen tarjoamalla palkkion Keron etutassujen väliin.