Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.5.2014 Keron kanssa kesäagia ohjatusti

Olipas hyvä, että bongasin FF Agilityn fb-ryhmästä vapaita paikkoja kesän agikoulutukseen nyt ekalle jaksolle (8 vkoa). Ja kun vapaissa paikoista löytyi yksi meille sopiva aika, niin muutaman tunnin mietinnän jälkeen pistin viestiä ja me sitten päästiin tähän ryhmään :) Ryhmä tosin on alkeisjatko/mölli, mutta siitä viis, päästiin kuitenkin Seppo Savikon ohjaukseen ainakin alkukesän ajaksi :)

Hiukka päivän mittaan kyllä jännitti, että mitähän tästä tulee ja tehdäänkö me jo rataa ja vaikka mitä. Toisaalta olin kyllä aika luottavainen sen suhteen, että Kerolla on hyvä fokus tekemiseen ja se osaa kuitenkin jo aika paljon :)

Paikan päällä sitten selvisi, että meidän taidot kyllä riittävät tähän ryhmään. Itse asiassa voisimme olla paljon aloittelevampia, mutta parempi näin. Onpahan hyvä hetki keskittyä nyt perusteisiin eikä tehdä meille liian vaikeita juttuja.

Paikalla meitä oli nyt yhteensä kolme koirakkoa. Kerolle en muistanut ottaa häkkiä messiin, mutta eipä se haitannut. Yllätykseksi Kero makasi todella rauhallisesti omalla alustallaan omassa loossissaan eikä juurikaan piippaillut tai muutakaan, vaikka varmasti kuuli toisten koirien treenaavan jne. Siinä vaiheessa, kun meidän vuoro lähestyi ja aloin keräillä palkkaa jne, niin silloin Kerokin terästäytyi ja piippaakin alkoi tulla. Hrmm.

Meidän eka treeni oli näyttää, miten rengas (minikorkeus) meiltä sujuu. Ja hyvinhän se sujui, tehtiin lentävillä lähdöillä ja leikittiin lelulla. Muutaman toiston jälkeen mentiin hetkeksi minitauolle, ja sitten jatkettiin treeniä siten, että ensin oli hyppy ja sitten rengas. Tämäkin meni oikein kivasti lentävillä lähetyksillä ja kerran myös lähetyksellä. Sitten taas tauolle.

httpv://youtu.be/5bwUd6eT0RM

Tässä välissä keskusteltiin kontaktien ja keppien opettamisesta sekä siirtotavoista. Meillähän on käytössä aika pitkälti pantasiirto (lentävät lähdöt) ja lelusiirto, mutta periaatteessa sitä namisiirtoakin voisi kyllä ottaa käyttöön (tai ainakin harjoitella vahvemmaksi). Nyt kävi muutama kerta niin, että Kero livisti lelusiirrosta tsekkaamaan ensin kouluttajan ja sitten oli myös menossa tsekkaamaan sermien takana olevat muut henkilöt eli ihan satavarma tuo lelusiirtokaan ei ole ainakin, jos ollaan vasta tulossa kentälle eikä olla vielä suoritettu mitään.

Ihan tunnin loppuun päästiin vielä tekemään vähän lisää eli meille oli tarjolla hyppy + rengas + pitkän etäisyyden päästä u-putki ja siitä sitten käännös hypylle (tästä ei valitettavasti videota). Aika kivati Kero kyllä irtosi lopulta putkeen, mutta valui siitä aika pitkälle ja kun oma sijaintini oli kehno, niin mentiin pariin otteeseen ohi tuosta hypystä. Täsmätoistolla (putki + hyppy) sain kuitenkin Keron kääntymään hypylle, kun muistin sijoittaa itseni oikein.

Jäi kyllä hyvä fiilis näistä treeneistä :) ja mielenkiinnolla odotan jatkoa!