Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.8.2015 Vauhdikkaat treenit

Torstain treeneissä tehtiin aika hauskaa 12 esteen radanpätkää. Keron kanssa oltiin kolmansina, joten ehdittiin taas vetää oikein hyvät lämmittelyt siihen alkuun.

Koko treenin ajan Kerolla oli tosi hyvä vauhti (vauhtisuora!) ja muuten fokus säilyi kivasti, leikkimiset ja siirrotkin sujuivat hyvin. Ihan alkuun otettiin lähetyksellä, mutta sen jälkeen sitten suoraan lentävillä lähdöillä. Tätä voisi jatkossakin hyödyntää, koska lentävillä saa jo heti alkuun hyvän draivin päälle.

20.8.2015
20.8.2015

Haastavin kohta meille oli esteet 8 ja 9. Ensinnäkin oma sijoittumisvihjeeni oli alkuun ihan väärä, minkä johdosta koira ajautui 8. esteeltä liian pitkälle kaarrokselle. Kun muokkasin sijoittumisvihjeen paremmaksi (lähellä 9. estettä ja koiran lukitessa 8. este, sijoittumisvihjeeseen 9. esteen kauimmaisen siivekkeen luokse tekemään valssi), Kerokin kääntyi tiukemmin. Ja muutenkin Kero sai kehuja nopeudestaan (coachin mielestä saattaisi olla jopa rotunsa nopein edustaja ;)).

Lisäksi rataantutustumisessa kannattaa muistaa seuraava:

  1. Teoreettiset valssin paikat
  2. Jos kaksi valssia -> serpentiini
  3. Takaaleikkaus, jos ei valssia ehdi

Kotitehtäväksi tuli kerrata vähän valssin sääntöjä, heh. Tässäpä jotain:

Serpentiini: tehdään, kun teoreettiset valssit tulisivat esteen molemmin puolin eli mitkä tahansa kaksi käännöstä vastakkaisiin suuntiin esteen molemmin puolin.

Valssi tehdään, kun tarvitaan puolenvaihdos. Se tehdään seuraavalla esteellä, ja koiran suunnan muuttuessa. Ohjaajan on tarkoitus myös mennä suorinta tietä kohti seuraavaa estettä.