Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.11.2009 Agitreeneissä

Vika valmennusryhmän treeni tällä ajankohdalla (mutta jatkamme kyllä, päivä vaihtuu).

Treeniradalla oli useita hankalahkoja kohtia, joissa piti pyörittää koiraa. Korjattavia kohtia löytyi, seuraavassa ne tärkeimmät, mitkä jäivät mieleen:

  • 3-5: pysytään itse liikkeessä ja pyöritetään koira hyppyjen yli, ja kun koira on mennyt 4. yli, niin poiketaan itse suoraan siitä 3. esteen takaa 6. esteen taakse valssaamaan ja ottamaan koira vastaan. Jännä juttu, mutta koira tosiaan haki itse putken.
  • 6-8: ehti hyvin valssata 6. esteen takana ja ottaa koira vastaan ja sitten ohjata siitä seiskalle ja kätevästi putkeen.
  • 10-11: tehdään valssi 10. esteen jälkeen ja sitten taas vauhdilla eteenpäin.
  • 12-14: otetaan niistolla 13. esteelle ja siitä sitten samantien persjättö a-esteelle, tämä oli yllättävänkin toimiva, kun vihdoin muistin moisen ohjauksen tehdä.
  • 15-17: tehdään valssi ennen 15. ja sitten vielä uudestaan valssi 16. jälkeen ja otetaan koira vastaan ja ohjataan kepeille, tämä meni oikeastaan ihan hyvin ja jouhevasti
  • 18-19: ennen kuin koira tulee putkesta niin vastakädellä otetaan koira ja vartalo kuitenkin siihen suuntaan mihin ollaan menossa (ei puomille), käskytys ajoissa ja sitten pakkovalssi 19. esteen edessä, tässä meni tovi ennen kuin itse hahmotin, miten tämä tehdään… mutta onnistui lopulta
  • 20-22: mennään itse putken ja hyppyjen välistä ottamaan nopeasti koira vastaan 21. esteen jälkeen niin, että koiran saa käännettyä täysin toiseen suuntaan seuraavalle esteelle.

Paljon siis tuli kaikenlaista :)

Muistinvarainen piirros radasta.

Loppuverkka tehtiin vähän pidempänä (30min) ja se sisälsi n. 1,5km kevyttä hölkkää sekä loput reipasta kävelyä. Koirien kuntokoulu siis jatkuu… Ja ensilumikin satoi.