Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.2.2011 Agitreenionnistumisia

Tämän kerran treeniohjelmassa ei sen kummempia uusia juttuja kuin aiemminkaan. Eli Myrylle keppejä, kontakteja sekä esteelle vapautuksia. Viimalle myös esteelle vapautuksia, valssi- ja kulmaharjoitus.

Myryn treenit:

Keppiharjoitus:

  • Erilaiset lähestymiset toiselta esteeltä: klo 6 kahden hypyn suora (mol. puolet), klo 7 putkelta, klo 8 putkelta ja klo 3 hypyltä. Nämä kaikki vapautuksella ja palkkana lentävä lelu. Kuuden keppiä käytössä. Kokonaiskesto 5,5 min (sis. paljon vetoleikkimistä)

Kontaktiharjoitus:

  • 2on-2off -> ohjaaja jatkaa eteenpäin -> ohjaaja palaa palkkaamaan koiran -> ohjaaja jatkaa eteenpäin -> vapautus edessä olevalle hypylle
  • Tämä meni varsin nappiin! Myry teki vain yhden virheen eli kerran tuli perässä ja jätti pysähdyksen tekemättä. Yhteensä neljä onnistunutta toistoa. Seuraavalla kerralla pitää  yrittää jatkaa itse liikettä pysähtymättä, nyt tuli pieni pysähdys. Hyvin myös videolta huomasi, että kahdessa ekassa toistossa Myry pysähtyi vinoon, mutta kun kävin palkkaamassa ja palkan suunta oli esteestä suoraan, niin kolmannella toistolla koira pysähtyi suoraan :) Treenin kesto 2min.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qi144jjZBCA

LOP-harjoitus:

  • Suunnitelmissa oli tehdä LOP-harjoitus keppejä hyödyntäen, mutta se näytti paikan päällä jotenkin oudolta, joten tehtiin B-suunnitelman mukaisesti kolmella hypyllä LOP-harjoitus molempiin suuntiin ja vielä kerran hieman muokattuna (viimeisen esteen kulmaa vieläkin tiukemmaksi).
  • Ei ongelmia, Myry otti hyvin katseen eteenpäin toiselle esteelle, vaikka olin itse kolmannen esteen luona (sama rintamasuunta koiran kanssa). Kesto n. 4min.

Loppurallattelu:

  • Tällä kerralla rallattelurataan sisältyi LOP-aloitus (kuten se näyttäisi olevan aina :D) sekä pari 6 kepin pätkää. Meni näppärästi jo heti ekalla yrityksellä, joten eipä jääty hinkkaamaan tätäkään.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Njyxm4IShL4

Viiman treenit:

Esteelle vapauttaminen:

  • Hyppyeste, jonka takana namialusta. Vapautus koiran katsoessa eteenpäin. Molemmille puolille neljä toistoa (vieressä, hieman edessä, esteen kohdalla, namialustan kohdalla) sekä vielä yksi toisto kummallekin puolelle siten, että itse olin koiran vieressä (isompi sivuttaisetäisyys). Kesto 4min.
  • Jatkossa pitää palata siihen, että olen koiran vieressä ja kasvatan sivuttaisetäisyyttä. Nyt jos olen koiran edellä, niin tarjoaa vieläkin katsekontaktia aika paljon.

Valssiharjoitus:

  • Kaksi hyppyä 90-asteen kulmassa, mutta ei sivuttaisetäisyyttä. Toistot 3x molemmille puolille. Ihan ok, omat askeleet menivät ihan kohtuullisesti. Kesto n. 4min.

Kulmaharjoitus:

  • Lentävillä lähdöillä hieman takaakiertoja, vasemmalle oli alussa vähän nihkeämpää, oikealle irtosi ihan hyvin. Toistoja molemmille puolille 3x. Kesto 2min.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CDN0fxBpbXM

Kaiken kaikkiaan treenit sujuivat varsin onnistuneesti. Onnistuneesti siinä mielessä, että treenien toteutus oli suunnitelman mukaista enkä sortunut ylimääräisiin toistoihin tms, toistojen määräkin pysyi ihan kohtuullisissa lukemissa. Molemmilla koirilla oli intoa, Viimalla ehkä vähän liikaakin. Laiskana en jaksanut häkkiä ottaa sisälle, joten koirat saivat odotella näköesteiden takana omaa vuoroaan. Viima aina silloin tällöin kyllä kommentoi yksittäisillä haukahduksillaan, ja kun oma vuoro tuli, niin oli varsin innolla lähdössä hommiin :)

Käytössä oli nyt myös uusi objektiivi (Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM), joka vaikutti ihan pätevältä eli nyt sain mahtumaan laajemman otoksen treeneissä ruudulle :D