Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.12.2011 Ohjattua ohjaustreeniä

Nyt oli aika luksusta, kun meitä oli paikalla vain kaksi treenaajaa. Tehtiin yhteensä viisi treeniä, näistä yhden tein Myryn kanssa.

Viiman treenit

1. Tuplaboksiharjoitus D5

 • Osat 3-5. Keskityttiin valssin oikea-aikaisuuteen eli valssi vasta, kun koira on ylittänyt aktiivisen linjan. Sitä ennen pitäisi itse ehtiä sijoittua oikeaan kohtaan kauimmaisen siivekkeen (5. este) liepeille.
 • Tehtiin yhteensä 3x lentävinä ja kerran kokeiltiin lähetyksenä (itse ottamassa vastaan 5. esteen lähellä), näistä lentävillä lähdöillä tuli selkeästi paremmat.

2. Tuplaboksiharjoitus D6

 • Osat 3-5. Tässäkin keskityttiin valssin oikea-aikaisuuteen.
 • Toistoja 4. Näistä tokalla oli koiralla jo hyvä vauhti, mikä sitten aiheutti itselleni ongelmia ehtiä oikeaan paikkaan viidennelle esteelle. Viidennen esteen jälkeen Viima oikaisi suoraan perääni eli voisin hyvin tukea koiraa ottamaan myös sen kuudennen esteen ja muutenkin palkkauksessa kiinnittää huomiota siihen, mihin sen lelun heittää.

3. Serpentiini

 • Käytiin läpi vähän uutta informaatiota Derrettin nettikurssista, missä opetetaan tätä serpentiiniä vähän toisella tavalla, mitä me on nyt tehty. Lähinnä erona oli se, että itse ollaan tokan hypyn kauimmaisen siivekkeen kohdalla (kosketusetäisyys) ja kääntökädellä palkkaus suoraan ilmasta. Jos ollaan kauemmana, pitäisi palkata jo vaihtokädellä, koska koira ehtii jo muuttaa suuntaansa.
 • Tehtiin kuitenkin vielä niin, että pidin vähän etäisyyttä tokaan hyppyyn.
 • 1. + 2. este DOL x2 ja DOR x2, 1. + 2. + 3. este DOL 1x ja DOR 1x.
 • Muuten meni ihan ok, mutta olen kääntökäden vihjeen kanssa liian ajoissa ja toisaalta taas olen sitten liikkumisessani myöhässä. Eli kääntökäsivihje annetaan silloin, kun on näköyhteys koiraan (= koira laskeutunut edelliseltä hypyltä) ja toisaalta oma sijainti pitäisi tässä vaiheessa olla toisen hypyn kauimmaisen siivekkeen kohdalla.

4. Serpentiini

 • Jatkettiin koko pätkää (1. + 2. + 3. este), DOL x2 ja DOR x2.
 • Edelleen toistui se, että kääntökäsivihje tuli liian aikaisin eli pitäisi tulla vasta, kun näköyhteys on koiraan. Itse voisin myös edetä nopeammin toisen esteen kauimmaisen siivekkeen kohdalle. Vaihtokäsi toimi ihan oikea-aikaisesti. Vika toisto oli paras eli jotain edistystä omassa toiminnassani sentään tapahtui :)

Myryn treenit

1. Tuplaboksiharjoitus D6

 • Osat 3-5. Testasin Myryn kanssa valssin oikea-aikaisuutta. Olipa vaikeata :) Tehtiin 3x lentävällä lähdöllä ja 2x vastaanottamalla. Kerran tein valssin ihan liian aikaisin, mikä näkyi heti koiran toiminnassa – Myry hyppäsi viidennen hypyn väärään suuntaan. Koira siis teki täysin oikein. Vastaanotoissa voisin itse liikkua haluttuun paikkaan, enkä jäädä odottelemaan koiraa. Sitä vartenhan noita tehdään, jotta saisi itse etumatkaa sijoittua oikein. En vain osaa, kun olen tottunut juoksemaan koiran vierellä :D