Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.6.2011 Viiman agi

1. Korkeusarviointi

Suunnitelma: Hyppytekniikkatreeni, jossa kolme hyppyä ja sitten okseri, jonka korkeutta muutetaan.

Toteutus: Hyppyjen välit 6-6-7 jalkaa, ekat kolme hyppyä korkeus 20cm ja okserin korkeudet 25-30-35-40-30 cm. Ensimmäisellä yrityksellä (namikohde suoran päässä, lähetys koiran vierestä) Viima kiersi kaikki esteet ja kipitti palkkiolle. Tämän jälkeen tehtiin niin, että menin vastaanottamaan Viimaa sopivaan kohtaan ja vapautin koiran. Tämä toimi jo paremmin ja treeni sujui hyvin. Vielä on hiomista eteenpäin katsomisessa. Yhden kerran sen odottamiseen meni sen verran kauan, että Viima ehti turhautua ja nousta ylös. Tätä pitää siis harjoitella kotosalla lisää.

2. Putki + neljä hyppyä

Suunnitelma: Suora putki, jonka sivuilla hyppyesteet (n. kulmat klo  11, 2, 5 ja 7). Kaksi eri  harjoitusta: ensin hyppy + putki (joka suuntaan -> 4 toistoa) ja sitten hyppy + hyppy + putki (joka suuntaan -> 4 toistoa).

Toteutus: Ensimmäisellä satsilla palkkasin heitettävällä namilla. Viima haki ihan hyvin putken hypyn jälkeen. Vauhti oli aika hidas (meni ravilla). Toisella satsilla vaihdoin palkaksi lelun -> irtosi edelleen hyvin molemmille hypyille ja siitä putkeen, vauhtia oli paremmin. Vikalla toistolla lentävä lelu sai koiran juoksemaan rundin kentällä, mutta yllätyksekseni Viima tulikin takaisin ja palautti lelun :)

3. Pöytä + hyppy

Suunnitelma: Lentävällä lähdöllä eri kulmista (klo 7, klo 6 2x, klo 5), palkkaus pöydälle ja koiran vastaanotto hypylle, lentävä palkka.

Toteutus: Irtosi hyvin pöydälle ja meni makuulleen hieman vinoon edessä olevaa hyppyä ajatellen. Vapautus ok, tosin koira ei kyllä katsonut eteenpäin esteelle (tässäkin siis näkyi tuo meidän haaste eli koiran katse eteenpäin esteelle sen sijaan, että katsoisi minuun). Kolmannella toistolla koiralla oli pöydälle hypätessä vähän turhan paljon vauhtia, että meinasi mennä yli, mutta pysähtyi kuitenkin. Jatkossa pitää miettiä tuota koiran asettumista, sillä nyt tosiaan kääntyi vinoon kohti minua sen sijaan, että olisi pitänyt saman rintamasuunnan kanssani.

Edelliseen kertaan verrattuna Viimalla oli nyt paljon enemmän draivia. Koiralla ja ohjaajalla oli oikeasti kivaa yhdessä :)