Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

9.12.2011 Agia

Myryn treenit

1. Tuplaboksiharjoitus D3

  • Esteet 1-4 x3, 3-8 x1. Yleisesti ottaen sijoittumispaikka ehkä vähän parempi, valssin ajoitus lähtee ok, mutta on hidas eli pitäisi olla jo kääntynyt, kun koira laskeutuu esteeltä etujaloilleen. Vikassa toistossa tarkoituksena oli harjoitella valssin ajoitusta, sijoittumispaikka oli jo valmiina. Ajoitus lähti ok, mutta kääntyminen oli hidas. Parannettavaa itsellä siis vielä :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=uhHxb2Pvvak

2. Tuplaboksiharjoitus D4

  • Tehtiin alkuun D3:n 1-8 x1. Sitten tehtiin esteet 1-4 x3. Myry oli jostain syystä todella tahmea liikkeissään. Oma ajoitus oli sitten mitä sattuu. Ensin olin myöhässä, sitten sijoitus oli väärä ajoituksen ollessa ok ja vikassa olin sitten liian ajoissa.

3. Serpentiini

  • Kaksi  jaksoa: Ensin 1. + 2. este, kääntökäsi palkkaa, 3x/puoli. Sitten 1. + 2. + 3., vaihtokäsi palkkaa, 3x/puoli. Tässä DOR-toistoissa sain Myryn tekemään takaakiertoa vikalle esteelle ennen kuin ehdin edes vaihtokäsivihjettä antaa koiraa. Eli ei siis selvä juttu koiralle.

4. Serpentiini

  • Kaksi jaksoa: Ensin 2. + 3. este, 3x/puoli. Sitten 1. + 2. + 3., 2x/puoli. Mielestäni menivät ihan kivasti. Tosin melkein saattoi olla, että vaihtokäden vihje oli liian myöhässä.

5. Serpentiini D34/D35

  • Kokeiltiin sitten vauhdikkaampi pätkä, joka sisälsi kaksi serpentiiniä. Molemmat puolet 2x. Ensimmäisessä olen sijoittumisvihjeen kanssa myöhässä ja vastaavasti kääntökäden kanssa liian ajoissa. Koiran pitäisi tulla heti kohti, kun se saa kääntökäsivihjeen. Toistoissa yritin itse keskittyä siihen, että olen a) oikeassa paikassa (2. esteen kauimmaisen siivekkeen luona) ja b) annan kääntökäsivihjeen oikeean aikaan (katseyhteys koiraan hypyn yli). Videolta näkee, miten onnistuin… Itselleni jäi fiilis, että oma sijoittumiseni ja ajoitukseni kääntökäden kanssa parantui vähän loppua kohden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=cd5mYLVItIM

Viiman treenit

1. LOP

  • Ohjattu lähtökäännös toisen hypyn kohdalla, 2x/puoli. Oli jotenkin  haastavaa saada koira katsomaan eteenpäin. Välimatka n. kuusi metriä taitaa olla vielä liikaa Viimalle. Muutenkin oli jotenkin nihkeällä tuulella eikä ehditty kuin neljä toistoa tekemään.

2. Tuplaboksiharjoitus D4

  • Lähinnä ohjaajaa varten sijoittumis- ja ajoitusharjoitus. Tehtiin esteet 3-4 (olin myöhässä sijoituksen ja ajoituksen kanssa), 2-4 (sijoitukset myöhässä, ajoitus ok) x2, 1-5 (ajoissa) ja sitten minitauon jälkeen 1-4 (sijoitus ja ajoitus myöhässä) sekä 1-8 (sijoitus parempi, ajoitus ok). Eli edelleen petrattavaa itsellä…

3. Serpentiini

  • 1. + 2. + 3. Eka jakso, esteiden välit n. 2m: 2x/puoli. Toinen jakso, esteiden välit n. 2,5m, 2x/puoli. Onhan tässä vielä hakemista, mutta meni sen verran kivasti, että päätin ottaa vielä yhden vähän vaativamman serpentiinitreenin.

4. Serpentiini D34

  • Eli seitsemän esteen pätkä, missä kaksi serpentiiniä. Koira oikealla puolella. Ensimmäiset kaksi toistoa meni ihan kohtuullisesti vikaan hyppyyn asti, jolloin en saanutkaan koiraa ohjattua esteen yli :D Olin tietty muutenkin sijoittumiseni kanssa myöhässä ja vastaavasti kääntökäden kanssa liian ajoissa. Pari kertaa mentiin koko pätkä onnistuneesti läpi, mutta edelleen itselläni vielä hakemista sijoittumisen/ajoituksen kanssa. Toivottavasti ei tule opetettua koiralle, ettei kääntö- ja vaihtokäsivihjeisiin pidä reagoida heti…

httpv://www.youtube.com/watch?v=yfZBTsXn-QU