Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

29.1.2014 Sisätokottelut 4/4

Nyt oli vuorossa tokokurssin vika kerta (jatkoa ehkä myöhemmin luvassa, jos vain aikataulut osuvat sopivasti). Tällä kerralla tsekattiin hieman koiran takapään käyttöä, kun tilassa oli sopivasti puhelinluetteloita tarjolla. Lisäksi tehtiin hieman liikkeestä maahanmenoa.

Namina toimi tälläkin kertaa jauheliha, ja se upposi ihan ok myös Kerolle. Tosin hajut vetivät Keroa myös puoleensa aika nopeasti, jos jokin muuttui liian vaikeaksi. Aloitettiin puhelinluetteloharjoituksilla. Vaikka Kerolle on perusasento opetettu laatikkomenetelmällä, se oli nyt vähän kuutamolla, mitä oikein pitäisi tehdä, mutta kohtuu nopeasti se tajusi, että tässähän pitää pyöriä. Pyörimiset tai lähinnä sen takapään vienti riittävän sivulle tuntui olevan haastavaa, mutta onnistumisiakin tuli (avustaja naksautti oikeissa kohdissa). Itse yritin pysyä suorassa ja tuijottamatta koiraa.

Toisena harjoituksena tehtiin liikkeestä maahanmenoa. Kokeilin ensin namipalkalla käyttäen normaalia maahanmenovihjettä. Tällä yhdistelmällä Kero tosin meni maahan istumisen kautta eikä se ollut niin ripeätä. Niinpä vaihdettiin nyt lelu palkkioksi (ekaa kertaa tässä tilassa) ja siitähän se riemu Kerolla repesi. Koiran silmät loksahtivat auki, kun se näki, että treenirepusta kaivettiin lelu esille ja heitettiin se lähistölle :) Niinpä tehtiin sitten liikkeestä maahanmenoa pysäytysvihjeellä ja palkkasin lelulla. No, eteenpäin. Uutena juttuna meille oli se, että Keron voisi vapauttaa takana olevalle palkkiolle, mutta sille meillä ei vielä ole vapautusvihjettä mietittynä (olen kyllä heittänyt lelua Keron taakse, mutta valmista lelua takana en ole tainnut käyttää). Mutta vihjeeseen reagointi oli hyvä, ja suoritustapakin halutunlainen (etujalat ensin).

Kotiin viemisiksi jäi jokunen idea, miten jatkaa treenaamista, mm. perusasennon/seuraamisen suhteen sekä sitten tuon liikkeestä maahanmenon kanssa.