Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.1.2014 Agiperustreeniä

Ennen agitreenejä kävin Keron kanssa kotosalla pienellä neljän kilsan juoksulenkillä. Kerolla olisi ollut menohaluja vaikka kuinka, mutta piti niitä nyt vähän toppuutella. Ehkäpä ensi kerralla sitten vähän enemmän urku auki? ;)

Samalla tuo lenkki oli vähän testi jatkonkin kannalta, että miten se vaikuttaisi treeneihin. Tuloksena, että eipä ilmeisesti kai mitenkään. Meillä oli nyt pitkästä aikaa treeniseuraa Picosta, jonka Kero sai alkuun nähdäkin, kun otettiin pientä häiriötreeniä. Meidän osalta meni vähän puihin, kun ei Keroa mukaan otetut namit (juusto) oikein kiinnostanutkaan.

Taukopaikalla oli satunnaista piippailua, mutta en osaa sanoa, vaikuttiko se aikaisempi lenkki siihen vaiko sitten se, että paikalla oli toinen koira treenaamassa ja oikeasti oltiin vähän pidempään aina tauolla vai oliko tuo muuten vain nyt vire vähän tapissa. Mutta itse treenit sujuivat kyllä hyvin, ja heti oli lelussa kiinni, kun piti tehdä.

Tehtiin ensi pari jaksoa muuritreeniä eli yritin vahvistaa koiran linjalle eteen lentävää vahvistetta. Mielestäni ne menivät pääosin aika kivasti, eikä Kero ainakaan minuun vilkuillut, mutta videolta tietty näkee, että jos se lelu vilahtaa siitä koiran vierestä ohi, niin kyllä siihen vilkaistaan.

httpv://youtu.be/UqwwwmPLsh0

Sitten tehtiin pari jaksoa bermudalla, missä ensin otin olkapääkäännöksellä pätkää (ok), minkä jälkeen rupesin itse sähläämään kääntymällä liian nopeasti, jolloin Kerokin kääntyi. Valssiosuutta tehtiin sitten vain ohjatulla lähtökäännöksellä, ja se menikin varsin kivasti. Mutta tästä bermudalle kääntyminen olikin sitten haastavaa, kun Kero lähtikin heti kääntyessäni perääni eikä suunnannut seuraavalle hypylle. Ehkä käännyin turhan nopeasti eikä rintamasuuntakaan silloin ollut seuraavalle esteelle otollisin tai sitten lelu kädessä oli liian iso häiriö? Videolta katsoessani huomasin, että itselläni on eri asento, kun tarkoitus on juosta suoraan (toinen jalka edessä) tai kääntyä (jalat vierekkäin). Ainakin käännökseen Kero reagoi hyvin.

httpv://youtu.be/L-T_sc8_0nE

Treenien jälkeen käytiin loppuverkkaamassa yhdessä, ja pääsi Kero vähän juoksemaan Piconkin kanssa. Kero oli kyllä vähän turhan paljon Picon perään (leikattu uros), ja loppumatka hihnassa mentiinkin sitten piippaillen. Huoh. Käytiin sitten vielä kahdestaan metsän puolella vapaana rauhoittumassa, ja sain parit onnistuneet pilliluoksetulotkin sitten tehtyä.