Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.2.2013 Peltoilua ja sosiaalistamisreissu eläinlääkäriasemalle

Hankirämpimistä

Päivä aloitettiin yhteisellä peltolenkkeilyllä, kun sääkin oli varsin mainio. Aurinko paistoi, ja alkoi tuntua jo vähän keväiseltäkin :)

Iltapäivällä oli vuorossa päivän suunniteltu sosiaalistamisreissu junalla Malmille, siellä Malmin Eläinklinikka Apexiin pentutunnille ja sen jälkeen taas junalla kotiin.

Apexissa tosiaan oli ilmainen pentutunti, joka alkoi n. puolen tunnin luennolla siitä, mitä asioita koiralle kannattaa opettaa eläinlääkärikäyntejä varten, ja miten niitä voisi harjoitella.

Tämän jälkeen oli vuorossa käytännönharjoituksia varustettuina pienillä pissatustauoilla ulkona. Ensin totuteltiin vaakaan. Kerolle se ei ollut haastavaa. Haastavinta sen sijaan oli jättää huomiotta paikalla olleet pari muuta pentua.

Toinen harjoitus tapahtui pentujen leikkihetken aikana. Totuteltiin lattiamateriaalilla liikkumiseen leikkiessä ja samalla käytiin syömässä nameja paikalla olleilta ihmisiltä. Kerolle leikki kyllä maittoi, samoin myös tarjotut namit.

Kolmas harjoitus tapahtui toimenpidehuoneessa, missä jokainen pentu erikseen totuteltiin pöydällä olemiseen ja käsittelyyn. Eipä siinä Kerolle sen kummempaa, vähän helposti alkaa peruuttaa, joten ehdottomasti harjoiteltava kotona. Tässä vaiheessa mitkään namit eivät enää uponneet.

Paikan päällä oli jonkin verran odottelua ja rauhallisena olemista eli tämäkin taito kuuluu osana ell-visiittejä. Kero oli paikoin ihan ok, mutta pieneen vinkumiseen ja halua muiden pentujen tykö oli taipumista. Odottelu rauhallisena oli haastavaa. Ainoastaan vikan harjoituksen lopussa Kero meni maaten ja jopa nukahtikin. Eli nyt treeniohjelmistoon paljon rauhoittumista.

Tilaisuus oli varsin hyvä, eli suosittelen osallistumaan pennun kanssa, jos tämmöisiä vain on tarjolla. Tarvittavat käytökset ovat yksinkertaisia, mutta helpottava huomattavasti ja tekevät ell-käynnit miellyttävämmiksi. Ja pennullehan nämä ovat tosi hyvää sosiaalistamistreeniä.