Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.3.2009 PLS:n Katselmuksessa

Myryn kanssa osallistuttiin tänään Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran vuosittaiseen Katselmukseen, joka tänä vuonna pidetään täällä Helsingissä Tuomarinkartanossa. Säätiedotukset olivat luvanneet hieman kehnoa säätä, ja tänään tosiaan sitten sateli tuota lunta koko sen ajan, kun olimme paikalla.

Myry osallistui kilpailevien agilitykisaan (epävirallinen kisa siis), jonka tuomaroi Mika Väisänen. Mukana oli yhteensä viisi kilpailevaa lapinkoiraa, ja kaikkien meno näytti oikein mukavalta. Rata kokonaisuudessaan oli haastava. Haastava siksi, että rata suoritettiin ulkona lumisella kentällä ja lunta tuprutti koko ajan, joten välillä kontaktiesteitä jouduttiin hieman harjaamaan. Radalla oli itse hankalahkoa juosta lumipöpperön takia, mutta muuten jos unohdetaan nämä ympäristölliset seikat, niin rata oli ihan passeli.

Meidän osalta moka tuli kepeiltä. Sain ohjattua koiran kyllä oikeaan väliin, mutta sitten alkoi tökkiä. Ihan kuin Myry ei olisi osannut koko keppejä ollenkaan, kun jätti välejä tekemättä ja meno oli hidasta. Päästiin kuitenkin kepit lopulta läpi, mutta ilmeisesti tuo luminen alusta oli Myrylle ihan liikaa. Sitten mentiinkin putkeen, missä Myry sai hurjasti vauhtia ja seuraavaa estettä ajatellen ehdin jäädä toivottoman paljon, mutta onneksi Myry suoritti esteet ihan hyvin. A-esteen ja hypyn jälkeen en saanut tosin ohjattua koiraa oikeaan putken päähän ja siitä sitten napsahti hylky. Ohjauskuvio olisi ollut fiksumpi, jos olisin ohjannut toiselta puolelta ja siten toiminut enempi magneettina sinne oikeaan päähän. Loppurata meni taas ihan hyvin.

Olipa siis kokemus :D Pääsiäiskisoja (4 starttia) ajatellen ihan hyvä kenraali ja muistutus, mitä pitää vielä ensi viikolla treenata.

Tässä vielä jonkinlainen kyhäelmä radasta:

28.3.2009 Rata

Kisailun jälkeen jäätiin vielä palloilemaan paikalle lumisateeseen.