Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.12.2012 Vauhdikasta putkitreeniä

Tälle perjantaille kaavailin vähän kevyempää ohjelmaa eli tarkoituksena oli Myryn osalta lisätä signaali koiran linjalle heitettävälle vahvisteelle hyödyntäen putkea. Viimalle taas oli luvassa leikkimistä.

Myryn treenit

1. jakso: Linjalle heitettävä vahviste (suora putki)

  • Suora putki, vahviste (lelu) lentää koiran linjalle ja samalla yhdistetään signaali -> tarkoituksena on siis klassisesti ehdollistaa, että tietty signaali (”vau”) tarkoittaa sitä, että vahviste (lelu) ilmestyy koiran linjalle. Signaalin ajoitus pitäisi alussa osua siten, että koira jo näkee vahvisteen ilmestyvän eteensä. Tässä siis luodaan työkalua, jonka avulla voidaan vähentää koiran mahdollista vilkuilua ohjaajan suuntaan, koska se tietää palkkion ilmestyvän eteensä.
  • Alkuun vähän flatworkkia, sen jälkeen toistoja 4x kera signaalin (signaalin ajoitus ehkä vähän liian ajoissa ts lelu oli vielä matkalla koiran näköpiiriin).
  • Myry irtosi varsin mukavasti.

2. jakso: Linjalle heitettävä vahviste (suora putki)

  • Kuten edellä, toistoja 6x.
  • Edelleen irtoamiset hyvät.
  • Omissa heitoissa vähän parannettavaa, kun ei aina osunut koiran linjalle,  lelu oli huonolentoisempi eli pitää suosia pieniä leluja.

3. jakso: Linjalle heitettävä vahviste (kaksi hyppyä + putki)

  • Putken molemmille puolille hyppyesteet, toisessa pienessä kulmassa, toisessa suoraan, toistoja 8x.
  • Irtoamiset aika kivat edelleen, joten signaalin yhdistäminen helppoa.
  • Heitot olivat ok, mutta mukaan mahtui joku vähän vinompi heitto.

httpv://youtu.be/DD2aKwluC3I

Viiman treenit

Viimankin kanssa tehtiin kolme (max 3min) jaksoa. Ekalla vähän tokoseuraamista, tokalla sitten putkea ja kolmannella mukana myös pari hyppyä. Pääpaino edelleen leikkimisessä ja lelujen palautuksissa. Onnistui varsin kivasti :) Kahdella kong wubballa näyttäisi toimivan kivasti se, että vaihtoehtoisesti palkkaa leikillä toisella lelulla tai sitten heittää toisen lelun palkkioksi.

httpv://youtu.be/NmwAdzMY3ZU

Yhteenvetona voisin sanoa, että aika onnistuneet treenit. Kaikki jaksot olivat (kuten aina) kellotettu kolmeksi minuutiksi, mutta taisi vain kerran ehtiä piippaamaan ja sekin vasta, kun olin jo koiraa siirtämässä taukopaikalle. Molemmilla koirilla oli aika kiva vire koko ajan päällä. Välillä tekee ihan hyvää tehdä vähän tämmöisiä yksinkertaisia ja nopeita treenejä :)