Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.10.2012 Kontaktitreenit jatkuvat

Kaikki jaksot ajastettu 1min. Kaikki toistot DOL.
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, en tarkistanut näköjään kunnolla, mihin kamera tarkensi (eli ei tarkentanut) :(

1. jakso (30s)
Testattiin, mitä koira tekee, jos namisiirto lopetetaan aiemmin. Kaksi kertaa Myry pysähtyi kontaktialueelle -> siirto, kolmannella siirto kauemmaksi -> ok. Avustaja heitti namin.

(minitauko)

2. jakso
Namisiirrolla lähemmäksi. Muistin ottaa loppuvaiheessa kädenheilautuksen häiriöksi -> Myry pysyi hyvin. Kerran piti Myry siirtää, mutta onnistuneita suorituksia kuusi. Asento ok, mutta vino, mutta tässä vaiheessa pienempi paha (= massaa sille, että katsoo muualle kuin että vilkuilisi minuun).

httpv://youtu.be/tboTepS5yNQ

(isompi tauko)

3. jakso
Namisiirrolla pari toistoa, pantakuljetuksella pari toistoa. Vikassa toistossa oma sijaintini oli pöydän uloimmalla sivulla.

(minitauko)

4. jakso
Otettiin mukaan olkapääkäännös pöydälle mentäessä. Aloitus namisiirrolla, jolloin tuli virhe. Kolmannella toistolla olkapääkäännöksellä, jolloin tokalla kerralla tuli virhe. Myry kuitenkin korjasi heti seuraavalla toistolla tämän läpijuoksun.
Yhteensä kuusi toistoa, neljä ok. Avustaja heitti namin nyt vähän enemmän sivummalle suuntaani, jotta koiran asento olisi suorempi.

httpv://youtu.be/yrS_ZvHBwQQ

(isompi tauko)

5. jakso
Otettiin vielä riskillä (koira väsymään päin), mutta nostettiin vahvisteen laatua. Jatkettiin olkapääkäännöllä, mutta nyt palkkaus sitä ennen (koira kutsuttu palkkiolta takaisin). Eka toisto ok, toisella Myry teki läpijuoksun, jolloin ei palkkiota paluusta. Seuraava toisto oikein, samoin sen jälkeen vielä tehty yksi toisto. Oma sijaintini oli nyt pöydän uloimman sivun tasolla. En muistanut tehdä käden heiluttelua.

httpv://youtu.be/exp-9YKV9sY

Nyt oli ainakin koiran käytöksessä parantunut se, että vilkuilut minuun vähenivät (katsoi sitten avustajaan). Pysähtymiset 2on-2off aika varmoja. Läpijuoksut korjasi heti seuraavalla toistolla. Päästiin lisäämään sivuttaisetäisyyttä, ja eroon nami/pantasiirrosta pöydälle/kontaktialueelle.

Suunnitelma 31.10.2012

* mitä haluan parantaa koiran toiminnassa ja miten sen teen?

Kasvatetaan koiran irtoamista 2on-2off-asentoon. Tämä tehdään niin, että olkapääkäännös kohti pöytää/puomin alasmenokontaktia tapahtuu koko ajan enemmän pöydän takaa. Tavoite olisi, että vien Myryn riittävästi pöydän taakse, ja Myry irtoaa siitä vauhdilla 2on-2off laukalla. Pysähtyminen ja reagointi vapautukseen ovat ok, eteenpäin katsomista voi vielä viilata palkkion suunnalla ja avustajan paikkaa varioimalla.

* mitä haluan parantaa omassa toiminnassa ja miten sen teen?

Kriteerin nosto riittävän nopeaan tahtiin. Viedään koiraa kauemmaksi ennen kuin se voi irrota alasmenokontaktille. Myös niiden häiriöiden pitäminen mukana pitää muistaa eli kädenheilutusta ja muuta liikehdintää ennen vapautusta.

* toiveet koulutusohjaajalle (mihin asiaan toivon koulutusohjaajan kiinnittävän huomiota, auttaako hän palkitsemisessa tms. vai onko vain apusilminä)

Palkkion heittäjänä. Voidaan myös varioida sitä, että heitän palkkion välillä myös itse. Ja saa kommentoida ja antaa vinkkejä, jos teen jotain oudosti tai jämähdän johonkin kriteeriin.