Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.5.2012 Vähän metsätreeniä

Olipas kivaa pitkästä aikaa Espoon perukoilla kunnon metsässä! Alkuun kartturoin pientä aluetta yhdelle koiralle, ja sen perään jälkeä toiselle koiralle. Ehdottomasti suosittelen jälkikartturointia, se on haastavaa ja opettavaista :)

Viimalle oli myös pieni alue (n. 20 min). Se käsitti hiekkakuopan reunan ja sitten metsää. Lähdettiin tarkistamaan hiekkakuopan reuna ensin.

Hyvin Viima liikkui, ja sitä oli hauska katsoa. Etenkin, kun koira pysyi lähistöllä (tällä samaisella pläntillä on tehty treeniä jokunen vuosi takaperin, missä tarkoituksella ollut vain hajustettua ja tyhjää…) ja liikkui kivasti.

Hiekkakuopan toisessa päässä Viima sitten irtosi, ja haukku alkoi. Maalihenkilö seisoi kuusen alla. Hyvin Viima haukkui sopivalla etäisyydellä :) Siitä piilolta Viima irtosi seuraavalle, joka oli maastoverkon alla makaava henkilö aukealla paikalla. Haukkui hyvin, ja oli siinä samalla kiertänyt maalihenkilönkin.

Tältä piilolta Viima irtosi myös, mutta taisi ottaa maalihenkilöiden kiertoreitin ja meni alueen ulkopuolelle. Kävi tarkistamassa, ja tuli takaisin. Jatkettiin sitten yhdessä takaisin hiekkakuopan suuntaan, ja sinnehän Viima sitten lähti. Mm oli rinteessä kuopanreunan lähellä.

Treeni sujui hyvin, ja oli kiva nähdä koiran selkeät reaktiot :) Ja myös koiran työinto :)

Ohessa träkkerin käppyrä autolta vikalle piilolle. Ei paljoa nokka tuhissut ;)

[iframe style=’background-color: transparent;’ frameborder=’0′ marginwidth=’0′ marginheight=’0′ scrolling=’no’ width=’450′ height=’300′ src=’http://www.sports-tracker.com/widgets/wdgt_workout.html?username=pkokko&workout_key=ckbih75h2dnis6fe’]

Myrylle oli sitten joukon päätteeksi hiekkakuopalla kolme erilaista piiloa. Ensimmäinen oli heppaesteen kuopassa makaava maastoverkkoon peitetty. Tämä meni ok, joutui hyppimään ja kiertämään.

Seuraavalle riitti vauhtia. Joutui Myry myös työstämään, sillä mm oli hiekkakuopan reunan kielekkeellä, jonne pääsy oli haastavaa. Myry pääsi punnertamaan rullaa hakemaan, mutta näytölle ei enää meinannut päästä, kun meinasi pohja pettää alta.

Kolmas oli lammikon reunassa puskassa. Tätä piti myös tarkentaa, jotta oikea kohta paikantui. Kävi piilolla toiseen otteeseen, kun jumittui syömään jotain maasta. Muuten meni kyllä hyvin ja määrätietoisesti.