Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.4.2017 Katselmusreissu

Paimensukuisten lapinkoirien katselmus vuonna 2017 pidettiin Liedossa Zoolandiassa. Paikalle olin ilmoittanut vain Myryn, joka osallistui näihin kekkereihin jo kahdeksannen kerran (ei olla siis käyty joka vuosi). Katselmuksen pitopaikka oli varsin mukava, mm. parkkitilaa oli hyvin, kehät olivat lähistöllä ja muutenkin puitteet olivat sen verran avarat, että tilaa oli hyvin liikkua tai olla liikkumatta.

Yksilöarvostelu saatu

Myryn veteraaniurosten kehässä oli 14 osallistujaa tuomarin Sanna Kalliosaaren arvioitavana. Kehään Myryn kanssa pääsimme onneksi ihan alkuvaiheessa (kolmantena koirana), mutta sen jälkeen saatiin tovi odotella, kunnes oli sininauhallisten vuoro loppukehävalintaa varten tulla hetkeksi kiertämään kehää. Yllätyksekseni Myry pääsi sinne loppukehään. Aikaisempina vuosina Myry on päässyt viiden sakkiin vuonna 2009.

Rentoa odottelua
Loppukehää odotellessa
Myry viikkoa vajaa 14v poseeraa

Loppukehässä askel vähän painoi, mutta poseeraaminen oli silti edelleen kivaa. Tuloksena hieno neljäs sija. Tässä Myryn arvostelu:

14-vuotias ikäisekseen hyvässä kunnossa oleva uros. Erittäin kaunis pää ja ilme. Voimakkaasti kulmautuneet raajat. Takaraajoissa hieman ulkokierteisyyttä. Liikkuu ikäisekseen hyvin, joskin takaa hieman kinnerahtaasti. Hyvä selkälinja. Mukava luonne.

Helppo hymyillä

Loppukehäruljanssin jälkeen Myry pääsi vihdoin kunnolla lepäilemään, joten vaihteeksi Kero pääsi hetkeksi haistelemaan katselmusilmapiiriä. Ensin kuitenkin työt eli piilotin alueelle kolmeen paikkaan eukalyptushajut, ja sitten koira niitä hajuja etsimään. Saatiin oikein hyvä treeni aikaiseksi, minkä jälkeen voitiinkin mennä nurmialueelle tekemään vähän temppuja, leikkimään ja olemaan hetkeksi. Siinä sivussa Kero pääsi moikkaamaan kasvattaja-Susannaakin. Ja kyllä, Kero oli tästä tapaamisesta ihan äärettömän äänekkään iloinen :D

Ursa (Keron äiti), Ritu (Keron sisko) ja Luna (Keron mummo)
Turisti-Kero