Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.4.2015 Myry ja Kero Katselmuksessa

Pojat osallistuivat Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran vuosittaiseen katselmukseen Helsingin Tuomarinkylässä. Molempien kehät olivat heti aamulla, joten olimme paikalla jo kohtuullisen ajoissa. Sää oli vähän höpsö eli eilisestä ihanasta auringosta ei ollut enää tietoa, vaan vettä tihkutti koko päivän. Se ei kuitenkaan menoa haitannut :)

Ennen yksilöarvosteluja kaikki kunkin kehän koirat kiersivät yhtäaikaa kehässä. Koska Myry ja Kero olivat samaan aikaan eri kehissä, tarvitsin Myrylle handlerin. Onneksi treenikaveri-Eeva oli paikalla ja suostui pyörähtämään kehässä :) Ilmeisesti meni hyvin, kun namia oli tarjolla :D

Yksilöarvostukseen ehdin itse esittämään Myryä, ja eipä siinä sen kummempia ollut. Nopeasti oli ohi, ja kun pulskuudesta tuli moitteita, niin ei saatu nauhaa ja meidän visiitti päättyi siihen.

Myryn arvostelu / Veteraaniurokset, tuomarina Johanna Niskanen

12-vuotias uros, jolla erittäin runsas turkki. Leikattu. Purenta ok. Kaunis, rodunomainen urosmainen pää. Hyvä etuosa. Liikkuu hyvin edestä ja sivulta, takaa hieman ahtaasti. Hyötyisi pienestä painonpudotuksesta. Kiva luonne. Tänään ei jatkoon.

Keron kehäpyörähtelystä ei hirveästi ole mielikuvia, vaikka periaatteessa se meni ihan kivasti. Ympärillä oli muita samanikäisiä uroksia, joten siihen nähden olen erittäin tyytyväinen, että Kero oli hiljaa ja käyttäytyi fiksusti ja myös liikkui kivasti.

Yksilöarvostelussakin meni muuten ihan ok, mutta tuomarille piti murista. Näytin kyllä itse hampaat, tehtiin myös käsikohdetta, mutta silti tuomaritädin kosketus oli vähän liikaa. Höhpöh. Ei sitten Kerokaan saanut nauhaa, ja meidän ensivisiitti kehässä päättyi siihen.

Keron arvostelu / AVO1-urokset, tuomarina Janika Wiksten

Valitettavasti hieman varautunut, nätti uros. Ihana ilme, mutta pää saa vielä täyttyä. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Ylälinja hyvä. Liikkuu pitkällä askeleella. Turkki ok. Purenta ok. Kivekset ok.

Tässä vielä Keron kasvattajan Susanna Kangasvuon ottamia kuvia Kerolaisesta kehässä:

Kero kopeloitavana, ahistaa
Kero kopeloitavana, ahistaa
Hieman epäilyttää
Hieman epäilyttää
Joko kohta ohi, jooko?
Joko kohta ohi, jooko?
Kerolainen kehässä
Kerolainen kehässä
Kero poseeraa
Kero poseeraa
Kero
Kero

Kun poikien kehät olivat nopsaan ohi, pystyi siinä sitten katselemaan muiden menoa. Lisäksi iltapäivä meni talkoillessa, kun toimin yhdessä narttukehässä sisäänheittäjänä. Homma oli mielenkiintoista, ja tuli nähtyä paljon erilaisia lapinkoiria :)