Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

20.1.2018 Puuhastelut 13-viikkoisen Discon kanssa

Sunnuntai 14.1.

Paluu mökin vapaudesta takaisin Helsinkiin. Illalla treenattiin Sporttiksella, missä pääpaino oli katsoa, miten treeni rakentuu rauhoittumisten, kontaktitreenien ja leikkimisten lomaan. Ensin treenasi Disco oman puolikkaansa, minkä jälkeen sai odotella autossa Keron treenin ajan.

Treenisuunnitelma

Video pantatreenistä (collar grab): 

Kontakti ja vierellä kulkeminen:

Kahden lelun leikki:

Alustalla oleminen:

Yhdistelmätreeni:

Maanantai 15.1.

Discon mitat: paino 9,5 kg ja korkeus n. 39 cm.

Noin muuten päivän aikana ulkoiltiin sekä treenailtiin parikoirajuttuja.

Viikkopläni

Video aamun jumppailusta, jossa Disco tekee sellaisen, mitä Kerokaan ei ole vielä pystynyt tekemään:

Tiistai 16.1.

Illalla käytiin ensin leikkitunnilla, missä Disco oli hieman vaisu. Ei oikein rohjennut mennä leikkimään muiden kanssa (oli uusia pentuja), joten vietettiin hyvä tovi aikaa ihan vain katsellen pienemmässä aitauksessa parin muun koiran kanssa. Lopussa Disco sitten intoutui kyllä leikkimään isommassakin porukassa.

Leikkitunnin jälkeen pienen tauon jälkeen meillä oli parikoirakurssin treenit. Tälläkin kertaa Kero nuohoili alkuun omiaan, joten treenattiin sitten Discon kanssa alustalla makoilua. Itselleni tuli huomio siitä, että ollaan luopumista harjoiteltu vain tietyllä tavalla eikä Discolla ollut mitään hajua siitä, että myös kämmen ylöspäin olevasta namikädestä pitäisi luopua…

Keskiviikko 17.1.

Keskiviikkona Discolla oli vuorossa pentukurssin treenit Virikkeellä. Menipäs ne taas oikein mukavasti, sillä Disco odotteli omaa vuoroaan hienosti ja treenipätkätkin sujuivat mukavasti. Alkuun tehtiin esimerkiksi tötteröiden kiertelyä toisen koiran kanssa yhtäaikaa ja hienosti meni, Disco ei varmaan edes huomannut toista koiraa. Sitten oli parit leikkitreenit, ja nekin menivät oikein mukavasti. Kahden lelun leikki sujuu hyvin, ja voisin siinä jo hieman odotellakin, että selvästi tulee lelun kanssa takaisin ennen kuin sanon ”vau” (jolloin suussa oleva lelu yleensä tippuu ja sännätään toiselle lelulle). Ihan lopussa tehtiin vierellä kulkemista ja luopumistreeniä (ks. kuvan leluelukat). Itse asiassa tämä harjoitus oli Discolle vähän jänskä, ja niinpä kävimme sitten tsekkaamassa, että pehmolelut ovat ihan turvallisia eivätkä jännättäviä juttuja.

Häiriötreeni
Pentutunti loppui jo

Torstai 18.1.

Päivän teemana oli lähinnä lepäily. Ja ehtihän Disco sitten tuhota Keron hienot Ruff Wearin valjaat ja hieman omiaankin. Noin muuten päivä sisälsi ulkoilua sekä parikoiratreeniä: aamulla tasapainoilua ja vetoleikkimistä, illalla jätä-treeniä, vetoleikkimistä ja käsikosketusta.

Discon tuhot

Perjantai 19.1.

Mökille!

Lauantai 20.1.

Paljon ulkoilua kivassa pakkassäässä sekä vastapainoksi lepäilyä. Kuvia myös lisätty galleriaan: Disco 14 vkoa

20.1.2018 Mökillä