Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.1.2018 Discon 14-viikkoiskuulumiset

Sunnuntai 21.1.2018

Mökkeiltiin vielä ja hyödynnettiin se aika ulkoilemalla ja käymässä pienellä hiihtelyllä. Illalla mentiin tuttuun tapaan Sporttikselle, missä harjoiteltiin leikkimistä ja vierellä kulkemista kontaktissa.

IMG_4518

 

Kuvia: Disco 14 viikkoa

Video: Lelun irroitus ja vapautus lelulle

Video: Kahden lelun leikki

Video: Race to reward

Maanantai 22.1.2018

Päivän treenaamisina mm. tasapainotyynyllä takajalkojen liikuttelut, pantakuljetusta ja race to rewardia. Painokin mitattiin, ja vaaka näytti nyt 10,2 kg.

Video: Tasapainotyynyilemässä

Tiistai 23.1.2018

Ennen parikoirakurssitreenejä käytiin Murren Murkinassa visiitillä ja ostettiin ruokaa ja jotain namejakin. Sen jälkeen käytiin vielä ulkoilemassa Myllykoskella. Itse treeneistä ei ole hirveästi kerrottavaa, koska Kero ei kyennyt tekemään yhtään hommia ja niinpä Disconkin kanssa treenit menivät lähinnä siihen, että palkkailin sitä alustalla olemisesta ja välillä tein sen kanssa käsikosketuksia. Kieltämättä aika turha(uttava) treeni.

Laadunvarmistajana kaupassa

Video: Toy to hand

Keskiviikko 24.1.2018

Pentukurssi oli illalla, ja siellä sitten olikin tosi kivaa. Tehtiin mm. käsikosketuksia minuutin sessiolla. Huomasin muuten, että vasemmalla kädellä koiraa palkatessa olin paljon hitaampi ja kömpelömpi eikä ehditty saada kaikkia 20 namia suoritettua minuutin aikana. Mutta oikealla kädellä saatiin kaikki namit tehtyä ja aikaa jäi jäljellä vielä hurjasti! Lisäksi tehtiin pari leikkisessiota (Disco oli super!) sekä vierellä kulkemista nätisti tötteröiden ympäri.

Treeneissä

Video: Race to reward

Torstai 25.1.2018

Torstaina ei ihmeempiä, lähinnä lepäämistä pennulle. Toki vähän aamulla tehtiin kosketuskeppitreeniä ja illalla sitten mm. ”jätä”-vihjettä, tasapainotyynyilyä, pantakuljetusta, race to rewardia ja leikkimistä (vetoleikki-irti-istu-vapautus lelulle).

Lepäilyä

Perjantai 26.1.2018

Käytiin illalla kuokkimassa Sporttiksella treeneissä, missä tehtiinkin paljon pieniä juttuja! Lähinnä pääpaino oli olemisessa, sillä paikalla oli lisäksi pari muuta koiraa, jotka tekivät pidempiä treenijaksoja. Me tehtiin vain minuutin pätkät kerrallaan. Tehtiin mm. vierellä kulkemista + kontaktia + jakson päätteeksi lelupalkkaus takaisin taukopaikalle ja leikkimistä (PB&J-alkeita ja race to rewardia). Hienosti Disco keskittyi taukoilemiseen (kongin syöntiä) ja taukoilun lomassa tekemään käsikosketuksia. Leikkimiset sujuivat oikein kivasti eikä tuossa vierellä kulkemisessa ja kontaktin pitämisessä ollut sen suurempia haasteita :)

Video: Leikkimistä (PB&J ja kahden lelun leikki)

Lauantai 27.1.2018

Lauantaina vuorossa ei ollut ihmeempiä, sillä olin toista päivää Haureka 2018 -seminaarissa ja kotiin tullessani olin jo aika sippi. Treenattiin kyllä jotain pientä mm. taiteiltiin tasapainoradalla, harjoiteltiin ”jätä”-vihjettä, race to rewardia, totuteltiin kynsisaksiin ja häkkileikittiin. Lisään tähän vielä, että nuo kaikki kotitreenit olen toteuttanut siten, että molemmat koirat makoilevat pyyhkeellä ja omalla vuorolla kutsun ne treenaamaan. Tuntuu rauhoittavan meininkiä oikein hyvin ja toisaalta koirat tietävät, milloin on oma vuoro.