Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.2.2018 Viikko Discon elämästä (18 vkoa)

Sunnuntai 18.2.2018

Käytiin vähän ympäristöseikkailemassa päivällä, kun lähdettiin Discon kanssa ihan vain kahdestaan Tikkurilaan. Ensin kävelyä, sitten pieni junamatka, minkä jälkeen liikuskeltiin Dixissä. Harjoiteltiin ihmisten ohittamisia (oli suhteellisen paljon porukkaa odottelemassa junavuoroja) sekä käytiin vähän shoppailemassa Mustissa & Mirrissä. Sen jälkeen tehtiin vielä pieni treenisessiokin. Tämä oli aika mukava juttu, sillä kaivettuani treenirepusta pienen pyyhkeen esille, Disco meni heti makoilemaan sille. Olipa kiva huomata, että rauhoittumistreenit ovat tehneet alustalla makoilun pennulle arvokkaaksi tai ainakin tutuksi jutuksi. Tehtiin minitreenejä, mm. käsikosketuksia ja sitten takaisin pyyhkeelle ja sitten pientä vierellä kulkemista ja takaisin pyyhkeelle. Kehtasin vähän videoidakin.

Poseeraamassa
Asemalla treenimässä

Video ympäristötreenistä:

Illalla käytiin tuttuun tyyliin Sporttiksella treenaamassa. Disco oli vielä tämänkin kerran yksin mukana, Kero sai vielä pitää breikkiä kotosalla. Treenit sujuivat oikein hienosti ja ehdittiin tehokkaasti tehdä vaikka mitä: ympyrätyöskentelyä, vapautuksia sekä vähän putkitreeniäkin. Disco on kyllä niin hieno agilitykoiran alku – osaa relata (tai siis syö kongia) omalla alustallaan ja on sitten valmis tekemään hommia.

Uusi handling360-oppilas

Video ympyrätyöskentelystä: 

Video ”recalls around the leg”-harjoituksesta (eli vapautus lähtöasennosta ja vahvistealueelle pyrkiminen, kun käännyn):

Video: Putkitreenissä lähetyskulmia

Video: Esimerkki tämän hetken lelun ”palauttamisesta”…

Maanantai 19.2.2018

Lepopäivä, joten ohjelmassa oli koko joukko erilaisia kotitreenejä: tasapainotyynyllä istu-seiso, peruuttamista, peanutin työntämistä, sheippausta kuono kämmenelle, takajalkojen sihtausta korokkeelle peruuttaen ja luopumistreeniä.

Video poikien yhteisestä luopumistreenistä:

Tiistai 20.2.2018

Jatkettiin kotona olemista eli tehtiin taas erilaisia treenejä parikoiramaisesti: takajalkojen sihtaamista kohteelle (jes, vihdoinkin onnistui, kun älysin vaihtaa matalan tyynyn kohteeksi), peruuttamista, leikkimistä, sivulletulemista sekä sheippaamista kuono kämmenelle.

Video takajalkojen asettelusta tyynylle:

Keskiviikko 21.2.2018

Pentukurssilla käytiin läpi kotitehtävää eli miten olimme edistyneet käsittelyharjoituksessa. Hienosti Disco seisoskeli aloillaan ja piti kuonoa kämmenellä. Kokeiltiin myös hammastarkastusta ja kappas, Disco muisti tämänkin tosi hyvin. Joskus Discon ollessa pienempi (ennen ekaa rokotusta) sheippailtiin sitä, että Disco tarjoaa kuonoaan käden alle, ja hyvinpä muisti :) Nappasin tästä epämääräisen videon.

Pentukurssilla

Noin muuten tehtiin yhteisharjoituksena ja yksinkin vierellä kulkemista tötteröiden ympäri. Disco meni edelleenkin hienosti. Vähän se välillä tsekkasi toista koiraa, mutta luopui itse hyvin. Ihan loppuun tehtiin vielä vähän sivulle hakeutumista ja siinä pysymistä.

Video pentukurssin käsittelytreenistä:

Pentukurssin jälkeen käytiin vielä Murren Murkinassa vähän shoppailemassa. Se tuntui olevan Discosta aika kivaa ja kiinnostavaa.

Shoppailemassa

Video peanutin työntämisestä:

Torstai 22.2.2018

Lämpömittari aamulla -21C ja illalla -17C.  Oli siis aika kotitreenipainotteinen päivä. Vanhojen juttujen lisäksi otettiin nyt harjoitusohjelmistoon mukaan oikealle puolelle viereen hakeutuminen.

Video istu-seiso -harjoituksesta tasapainotyynyllä:

Perjantai 23.2.2018

Illalla käytiin taas kuokkimassa Sporttiksella treeneissä, missä paikalla oli meidän lisäksi myös kolme muuta koiraa. Näillä oli ääni hieman herkässä, joten Disco sai hyvää meluharjoitusta siinä samalla. Tehtiin tuttuja juttuja, kuten ympyrätyöskentelyä, ladder workia (pitkästä aikaa), sivullehakeutumisia molemmin puolin, peruuttamista tasapainotyynylle, vahvistealueelle hakeutumista sekä vähän putkitreeniä.

Oli taas ilo huomata, miten hienosti Disco on omalla alustallaan, vaikka kentältä kuuluukin kaikenlaista melua. Ja että Disco pystyy tekemään yhdessä hommia, vaikka toinen koira samaan aikaan kentällä tekisikin hommia (ympyrätyöskentely melkein kokonaan ja ladder work tehtiin näin sekä omassa loossisa tehdyt pienet harkat). Hienoa oli myös huomata, että lelun palauttaminen tuntuu parantuvan koko ajan. Omassa loossissa tehdyissä harkoissa Disco jopa malttaa hypätä vasten ja tarjota lelua, ja putkitreenissä lähti jo varsin kivasti lelun kanssa tulemaan kohti (tässä olen käyttänyt vielä kahden lelun taktiikkaa). Myös pantakuljetuskin on parantunut selvästi eli paljon on kehittymistä tapahtunut taas tässä viikon aikana.

Treenien jälkeen Disco pääsi riekkumaan Lili-göötin kanssa. Vauhtia tuntui olevan pienestä pakkasesta huolimatta :)

Video aamutreenistä (oikealle puolelle hakeutumista):

Video ympyrätyöskentelystä:

Video vierelle hakeutumisesta:

Video takajalkojen asettelusta tasapainotyynylle:

Video vahvistealueelle hakeutumisesta + lelulle juoksemisesta:

Video putkitreenistä:

Lauantai 24.2.2018

Seikkailtiin päivällä agilitykisoissa Ojangossa. Disco oli mukavan reipas ja vaikutti varsin tottuneelta, kun sisällä palloiltiin. Päädyttiin fyssariständillä, missä Disco sai kaipaamansa ihmishalit sekä siellä myös tehtiin pieniä omia treenejä. Pieni pyyhe alustaksi, ja siitä sitten pienet treenisessiot liikkeelle. Tehtiin tasapainotyynyllä juttuja, sitten vierellä kulkemista ja loppuvaiheessa vähän istumisesta vapautuksia leikkimään. Olipa kivaa :) 

Pojat aamulenkillä
Hevosia taustalla
Päiväunet
Kisaturistina

Video kisojen jumppapisteeltä (kuvannut Ulla Tuomi / Espoon Eläinfysioterapia):