Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.2.2009 Ohjattua agia

Olimme pitkästä aikaa Myryn kanssa ohjatuissa agitreeneissä maneesissa. Paikalla oli yhteensä vain neljä koirakkoa, joten treeniaikaa oli paljon tarjolla.

Ensimmäinen treenirata sisälsi yhteensä 8 hyppyä. Ideana oli pysyä alueen sisäpuolella (eli ohjaus alkoi 3. ja 1. esteiden väliseltä alueelta). Kuudennen hypyn jälkeen oli tärkeätä, ettei itse kiirehtisi liian nopeasti vaan koira oli saatava mukaan kiertämään seuraavan esteen taakse. Samoin vikalle esteelle piti olla sopivassa kohdassa vastaanottamassa koiraa ja vastakkaisella kädellä (vasen) ohjaamassa vikan esteen yli. Tehtiin tämä Myryn kanssa pari kertaa. Meni ihan kivasti, vaikka jatkossa pitääkin muistaa, että mun ei sovikaan hiljentää/pysähtyä, koska se hidastaa myös koiran vauhtia.

Toka rata oli vauhdikkaampi ja suoraviivaisempi rata. Se mentiin peräti kolme kertaa.

Kolmantena ratana oli edellinen rata, mutta päinvastaisessa järjestyksessä. Tämä olikin jo hankalampi jo heti alusta. Siinä tulikin sählyttyä 2-3 ekan esteen kanssa pariinkin otteeseen ennen kuin onnistuttiin koko rata viemään läpi. Myrykin alkoi olla jo hieman väsy, ja alkukeskeytyksissä se herpaantui syömään hevosen kikkareita… Ekan version radasta menin niin, että tein valssauksen 2. esteen edessä ja sitten putkesta ohjasin kepeille ja tein takaaleikkauksen. Tokassa versiossa parannettiin paria kohtaa eli koiran lähtöpaikkaa muutettiin niin, että koira jätettiin viistosti esteen oikeaan reunaan kohti puomia. Näin koira laskeutuisi sopivampaan kohtaan seuraavaa estettä ajatellen. Seuraava muutos oli putkesta kepeille eli siinä ehtisin juoksemaan ja valssaamaan ennen keppejä. Alkuun Myry ei hypännytkään ekaa estettä, mutta seuraavalla yrityksellä sain ohjattua paremmin. Tokan version jälkeen tehtiin vielä yksi parannus eli tokan esteen jälkeen ei valssausta vaan takaaleikkaus kolmoselle. Tämä sujuikin sitten jouhevammin. Tarkoitus olisikin sitten harjoitella takaaleikkauksia Myryn kanssa enemmänkin, sillä niillä saisi koiraan vauhtia enemmän kuin noilla edessä valssauksilla, joilla Myryn vauhti paikoin taitaa hidastua (ainakin näissä treeneissä).

Ohjatut treenit tekivät kyllä ihan hyvää, ja Myry olikin väsynyt treenin jälkeen.

14.2.2009 Treeniradat