Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.9.2008 Agitreeneissä

Agilitytreeneissä meni paljon paremmin kuin mitä edellisen päivän epiksissä.

Treeniratoja oli kaksi, joista ensimmäinen sisälsi kimurantin kohdan, jossa tarjolla koiralle oli kolme putken päätä sekä A-este. Ihme kyllä meillä meni tämä rata ekalla kerralla ihan onnistuneesti läpi. Ekalla yrityksellä Myry tosin kepeille mentäessä bongasi kentältä jotain tuoksuja ja säntäsi sinne, mutta kun aloitettiin uudestaan, niin ohjaus kepeille meni ihan hyvin, vaikka kepit olivatkin hankalassa kulmassa. Yksi ohjausmoka tehtiin myös 4. esteen jälkeen, mutta korjattiin ja loppurata meni virheettömästi.

Jouduttiin kuitenkin sitten hinkkaamaan tuota kimuranttikohtaa, sillä olin ohjannut koiraa hitaampaa reittiä eli hypyillä 7 ja 11 kierrätin Myryn esteen oikean puolen kautta seuraaville esteille. Sitten hinkattiin sitä, miten saisin koiran kääntymään vasemmalle. Tuloksena tästä oli se, että sain Myryn valitsemaan väärän esteen, joko A:lle tai väärä putken pää. Myrykin alkoi väsyä tästä hinkkaamisesta, mutta lopulta sain kuitenkin pysyttyä itse sellaisilla ohjauslinjoilla, että oikeat esteet olivat koirallekin saavutettavissa.

Toka rata meni myös ihan ok, vaikka eka moka tuli keppien jälkeen (olin ajautunut väärälle puolelle keppejä ja ohjaus seuraavalle hypylle ei onnistunut). Tokalla yrityksellä keppien jälkeen Myry bongasi jonkun roskan ulkopuolelta ja kävi sitä tutkimassa ennen kuin jatkoi muuten puhdasta rataa. Radalla ollut keinu meni ihan hyvin huolimatta edellisen päivän lennosta eli hyvä, ettei koira jäänyt sitä sen kummemmin arastelemaan.

24.9.2008 Treeniradat