Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.1.2010 Agiryhmän treenit

Tänään näytti Agility Akatemian treenin teemana jatkuvan takaakierrot. Niitä oli 20 esteen radalla 7. Myryllä oli jo alla pienet etsintätreenit, mutta eipä se menoon mitenkään vaikuttanut. Mentiin puhtaasti 15 ensimmäistä estettä, sitten juostiin ohi este, mutta loppu meni taas puhtaasti eli ihan hyvä aloitus.

Tämän jälkeen alettiinkin sitten viilailla muutamaa kohtaa. Ensimmäinen oli esteet 7-10. Kun ohjasin koiran putkeen ja menin itse putken oikealta puolelta ja tein persjätön putken suulla, niin sain näppärästi koiran mukaan keinulle (menin alkuun putken vasemmalta puolelta, mikä aiheutti koiralle vähän hämäännystä, että mihin suuntaan jatketaan). Sitten olikin jännä juttu. Jos olin pituuden jälkeen koiran edellä niin sain ohjattua hyvin takaakierrolle. Mutta jos oli ihan vähänkin koiraa jäljessä, niin koira meni suoraan.

Sitten tehtiin myös väliä 15-18, jossa tarkoituksena oli vetää kovaa hypylle 17 ja varmistaa samalla, että koira on mukana ja juosta itse esteiden 17 ja 18 välistä tehden persjättö. Samalla piti olla tarkkana, ettei sitten tee ohjausliikettä, jolla koira tekeekin äkkikäännöksen ja hyppääkin esteen 18 väärään suuntaan. Tämä tuli huomattua, kun Myry on niin tarkka noista ohjausliikkeistä ja se kääntyy myös todella herkästi.

Muistinvarainen piirros radasta.