Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.10.2013 Raunioilla kunnolla etsimistä ilmaisuineen

Syysraunioita
Syysraunioita

Lauantaiaamuna pirteänä raunioille. Ehdittiin käydä ihan kivasti vähän ulkoilemassa sekä ehdin myös tehdä Keron kanssa parissa eri kohdassa radan läheisyydess taukokäytöstä alustalla. Vähän oli piippailua ilmassa, ja pienikin häiriö (esim. toinen koira näköpiirissä tai auto tuli tms) sai fokuksen siirtymään ja itse taukokäytös (kuono alas) unohtui, alustalla kuitenkin pysyttiin.

Muille koirille teemana oli pitkälle irtoamiset eli piilot olivat toisistaan sen verran kaukana, että koiran piti liikkua kauemmaksi ohjaajastaan. Viime aikoina, kun treeneissä on keskitytty enemmän siihen, että on ollut esim. paljon maalihenkilöitä pienellä alueella. Nyt alue oli iso ja vain kaksi maalihenkilöä piilossa. Hetken mietittyäni päätin kokeilla tätä myös Keron kanssa. Alkuun otimme tosin yhden ilmaisun, ja sitten radalle.

Kero irtosi tosi hyvin, mutta ihan toiseen suuntaan. Mutta niin tekivät muutkin koirat. Hyvän kierroksen tehtyään Kero palasi takaisin, jatkoi duunia, irtosi ja lopulta irtosi oikeaan suuntaan rinnettä alas, sai hajun kopperopiilosta, etsi reitin maalihenkilön luokse, koski kuppiin, otti rullan ja juoksi rinnettä ylös luokse. Ja sitten näytölle. Jes :)

Tämän jälkeen jatkettiin etsimistä. Tässä vaiheessa Kero oli vähän että häh, mitäs nyt tehdään. Edetttiin sitten eteenpäin, ja niinpä Kero sitten lopulta irtosi ja meni alueen poikki kulkevan hiekkatien yli, oli hetken näkymättömissä (piilo kasan keskellä oleva tunnelikaivopiilo, mm putken suulla), kunnes tuli rullan kanssa takaisin. Ilmaisumatkaa oli taas aika kivasti, ja tälläkin kerralla Kero joutui kiipeämään kalliota ylös. Olin aika innoissani, ja niinpä näytä-vihjeestä olin itsekin lähdössä kirmaamaan ja Kero vähän sitä sitten ihmetteli hetken ennen kuin jatkoi piilolle.

Eli treeni sujui siis vallan loistavasti! Kero hanskasi irtoamiset ja pitkät ilmaisut :) Itsellenikin tämä oli oikein hyvä luottoharjoitus antaa koiran tehdä rauhassa duunia itsenäisesti.

Eka piilo
Eka piilo