Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.-20.3.2011 Lapissa lomailemassa

Lähdimme viettämään lomaa koko porukan voimin Pohjois-Suomeen. Meillä oli siellä vuokrattuna mökki Muonion läheltä, joten sieltä oli hyvä suunnata eri paikkoihin. Kävimme mm. laskettelemassa Ylläksellä että Levillä. Päivittäiset lumikenkäilylenkit koirien kanssa hoidettiin ihan vain mökin maastoissa sekä parina päivänä kävimme myös Pallaksella. Lähimaastoissa tuli myös hiihdeltyä jonkin verran.


Ulkoilemassa mökin lähistöllä.


Pallaksella.

Olipa oikein mukava ja rentouttava loma ilman mitään kalenteriin merkattuja menoja sun muita. Ja koiratkin pääsivät ensimmäistä kertaa ”synnyinseudulleen” Lappiin nauttimaan liikunnasta ja leppoisasta meiningistä.

Jottei nyt ihan pelkkää leppostelua ollut, niin pariin otteeseen kokeilin koirien kanssa vähän vetohiihtoa. Myryllä oli varsin leppoisa meininki – mitäs sitä turhia vetämään. Viima taas veti ihan oikeasti, naru oli kireällä koko ajan eikä veto hyytynyt edes ylämäkeä mentäessä.

Lomaviikon loppupuolella kaivettiin myös etsintäkamat esille ja molemmille koirille otettiin pieni ihmis- että esine-etsintä. Viima löysi ja ilmaisi esineinä olleet hanskat (4x) oikein mallikkaasti. Myryn tyyli taas oli tuoda mulle ne esineet, vaikka laitoinkin ne hankalaan paikkaan, mutta silti koira käytti tarmonsa hanskan irrottamiseen ja sen tuomiseen. Esineen tuomisesta huolimatta Myry kuitenkin vei näytölle ihan oikein sinne paikkaan, mistä esine oli otettu. Ensimmäinen ihmispiilo oli molemmille jonkinlaisessa makkaranpaistolaavussa, missä oli porontaljoja yms. Molempien osalta tuli todettua, että jos oikeassa etsinnässä henkilö on kääriytynyt porontaljaan ja syö makkaraa tms, niin ilmaisu voi hieman kestää… Olikin yllättävän häiriöinen paikka :D Toinen piilo roskiksen takana olikin sitten molemmille ihan helppo nakki.

Ensi vuonna sitten uudestaan? :)

2 ajatuksia aiheesta “11.-20.3.2011 Lapissa lomailemassa”

Kommentointi on suljettu.