Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.9.2008 Agi

Agilitytreeneissä oli tällä kerralla kaksi treenirataa, jotka molemmat sisälsivät samantyyppisiä takaakiertokoukeroita hypyillä.

Eka rata alkoi putkella, siitä suoraan A-esteelle, minkä jälkeen piti takaakierrättää edessä oleva hyppy. Tämä kohta oli hankala, sillä tullessaan A-esteeltä alas Myryn mielestä oli kivempaa nuuhkia kenttää ja etsiä mahdollisia (muilta tippuneita, päivän viimeinen treeniryhmä meillä siis) nameja. Koiraa oli hankala saada mukaan varsinkin, kun parilla kiertoyrityksellä Myry meni esteen alitse eli ilmeisesti ei edes hahmottanut koko juttua. Lopulta saatiin tämäkin onnistumaan, kun vain ohjasin kauemmaksi jne.

Sitten olikin vuorossa seuraavat takaakierrolliset hypyt ja ne menivät ihan kohtuullisesti. Yksi valsahduskohta tuotti hieman alkuun ongelmia. Hypyiltä mentiin A:lle ja ekalla kerralla ohjaukseni oli myöhässä ja Myry sinkosi edessä olevaan putkeen. Tarkoituksena oli ohjata koira putken oikealla puolella oleville kepeille. Pari kertaa tämäkin meni pieleen, sillä sain ohjattua Myryn toiseen väliin. Kun annoin koiralle enemmän tilaa ja vedin enemmän oikealle enkä suoraan kepeille, niin oikea välikin löytyi. Kepit menivät ihan vauhdikkaasti.

Toka radalla oli hyppy, keinu, hyppy, käännös ja rengas, hyppy 180-asteisesti, sitten hyppy ja pari takaakierrettävää hyppyä. Hyppy ennen kepeille vientiä (hyppy ja kepit 90-asteisesti) meni ensin huonosti. Ohjaus oli tietty pielessä ja kentän valokin taisi häikäistä koiraa juuri silmiin. Kun hyppy onnistui, niin kepeille vienti ei. Tai Myry meni kyllä oikeasta välistä, mutta suunta oli suoraan eikä 90-asteisesti käännettynä, joten otettiin uusiksi. Loppurata meni ok (kepeiltä käännös renkaalla ja sitten hyppy).

Odotellessa otin hieman seuraamista ja paikallamakuuta. Pitääkin jatkossa myös hyödyntää tätä luppoaikaa tokotreenaukseen. Siinä mielessä harmi, että esim. tällä kerralla ei ehtinyt hioa noita ohjauskuvioita ja molempia ratoja emme päässeet tekemään toista kertaa laisinkaan, vaan pieleen menneet kohdat otettiin uusiksi. Kokonaista puhdasta rataa ei siis tehty, mikä ei tietenkään innosta vielä ilmoittamaan koiraa kisoihin…

10.9.2008 Treeniradat