Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.-11.8.2011 Visiitti Itä-Suomessa

Myryn kokeen jälkeen voitiinkin sitten lähteä hyvillä mielin Itä-Suomeen jokakesäiselle vierailulle. Lähdettiin sunnuntai-iltana ajelemaan, ja oltiin puolilta öin perillä Joensuussa. Maanantai menikin sitten Joensuussa. Hieman kyllä ulkoiltiin, mm. käveltiin rantaa pitkin Utran saarille. Illaksi sitten jatkettiin mökkielämän viettoon.

Tiistaina käväistiin Kolilla. Kolilla on tullut käytyä jo aika paljon, mutta löydettiin kuitenkin vielä yksi reitti, Kasken kierros, mitä emme olleet kiertäneet. Reitti oli viiden kilsan mittainen, ja oli ihan mielenkiintoista vaihtelua (peltomaisemaa, metsää, nousua/laskua sataman tienoilla) ja toki oman lisämausteen antoi myös kesken kävelyn alkanut vesisade. Pahin kaato odoteltiin näppärästi Turulassa halkokatoksessa, mutta jatkettiin sitten kuitenkin loppumatka pienessä sateessa, kun ei näyttänyt loppuvan.


Mennäänkö jo?


Parivaljakko vauhdikkaana.


Sadetta luvassa.

Keskiviikkona jatkettiin tutkimattomien reittien parissa ja ajeltiin Enon Helvetinportille. Siitä ei oikein ennakkomateriaalia löytynyt. Informatiivisin oli ehkä Karjalaisen artikkeli, jonka ajo-ohjeiden perusteella paikalle löydettiin.

Tämäkin oli varsin mielenkiintoinen reitti. Opasteita ei ollut (alussa nimikyltti ja täpät puissa), mutta polku oli selkeä ainakin alkumatkasta. Kyllähän siellä sitten maisemiakin alkoi näkyä ja jyrkkää oli pudotus. Tuli vähän Kolvananuuro mieleen. Jossain vaiheessa alkoi vettäkin sataa, mutta jatkettiin kuitenkin matkaa. Jossain vaiheessa reitti muuttoi sen verran erikoiseksi, että päädyttiin pois reitiltä ja jatkettiin paluumatkaa metsikön puolella ennen kuin laskeuduttiin omia reittejä pitkin takaisin polulle. Niin, ja mustikoita ja puolukoita oli tarjolla, ei ollut kukaan niitä sieltä käynyt poimimassa.


Reitti Helvetinportille (ainoa viitta).


Maisemia katsomassa.

Torstaina keskityttiin lähinnä mustaherukan poimimiseen ennen kuin lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Kotona sitten olikin väsyneitä koiria, mutta onneksi omat pedit olivat odottamassa, kuten seuraavasta kuvasta näkyy…


Ergoihme-Myry.

2 ajatuksia aiheesta “8.-11.8.2011 Visiitti Itä-Suomessa”

Kommentointi on suljettu.