Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

8.10.2016 Leiripäivä

Osallistuttiin Keron kanssa UPK:n syksyn leirille vain yhtenä päivänä eli lauantaina. Heti aamusta treenattiin Veikkolan kaarihallien tietämissä, missä ensin vedettiin koko ryhmän voimin miljööbana. Se oli hauska, ja kaikenlaista kivaa tehtiin. Tämän jälkeen oli itse peko-treenit. Kerolle otin kolme piiloa ”miniraunioilla” ajatellen tulevaa raunio-sovea. En tiennyt piiloja, joten sikälikin hyvää harjoitusta myös koiranlukemisen osalta.

Kukkuu. Kuva: Ismo Mannila
Kukkuu.
Kuva: Ismo Mannila

Eka piilo oli kaivonrenkaassa (siitä tuo hieno kurkistuskuva), toinen oli jonkinlaisen kasan päällä makaava ja kolmas oli sitten muoviputkien yms roippeiden takana siten, että se haju leijaili vastakkaiselle puolelle aluetta. Tämä viimeinen oli kyllä hyvä, koska koira työsti kovasti sitä vastakkaista puolta, mutta ei vaan saanut tarkennettua, kunnes sitten hilpaisikin toiselle puolelle ja teki löydön Hyvä osoitus siitä, miten ne hajut saattavat kerääntyä johonkin toiseen kohtaan.

Iltapäivällä treenattiin kesäteatterin ympäristössä. Siellä Kerolle oli kolme piiloa, joista ensimmäinen oli yleisön penkkirivin tuntumassa, toinen oli rakennuksen sillan alla ja kolmas oli roskiksessa pienen rakennuksen takana. Kivoja piiloja, ja hyvin suoriuduttu.

Koska olimme paikalla vielä leirikisan aikaan, niin osallistuimme sitten siihenkin. Ensimmäiset kaksi osiota olivat ulkona, ja ne tehtiin koiran kanssa. Ensimmäisessä koira jätettiin paikoilleen, arvioitiin aika ja sen jälkeen arvioitiin toteutunut aika sekä kuljettu matka. Toisessa osiossa heitettiin isoa kahvapalloa maatauluun, jossa oli eri alueille pisteitä ja tehtävänä oli, että koira myös toisi tuon pallon ohjaajalle. Kolmas osio pidettiin sisällä, ja siinä tehtävänä oli arvata erilaisia keittiöesineitä ja tunnistaa mausteita/aineita.