Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.7.2011 Hyppytekniikkaa treenimässä

1. Lämmittelynä: Perussarja (välit 6-6-6-6 jalkaa) + kasvava sarja (5-6-7-8 jalkaa). Perussarjassa hypyt vinottain. Hyppyjen korkeus 20 cm. Yhteensä neljä toistoa eli perussarja, sen perään kasvava, sitten perussarja ja taas kasvava. Jokaisessa näissä lelupalkka (pinkki pupulelu).

Videolta katsottuna kasvava sarja oli ihan mielenkiintoinen, sillä ekalla kerralla viimeisessä välissä takajalat olivat alla vähän erillään ponnistusvaiheessa. Ekat välit menivät tasaponnistuksella. Toisella kerralla ainoastaan vikalla välillä ponnistus oli lähinnä tasaponnistusta, muttei sellainen ihan täysin. Pitää siis jatkossakin tehdä kasvavaa sarjaa. Muuten välit menivät ihan hyvin yhdellä askeleella.

Tähän tuli nyt kiinnitettyä huomiota videolta katsottaessa, kun edellisen päivän hieronnassa tuli huomio, että toisen jalan reisilihakset vaikuttavat vahvemmilta.

2. Taipuminen: W-mallinen asetelma (esim. Susan Salon treeni ”Setup for Three-step exercise” Foundation Jumping -dvd:ltä). Eli ensin koira ohjaajan vasemmalla puolella, jolloin taipuminen oikealle + suora + taip. oikealle ja sitten sama myös toiselle puolelle eli koira ohjaajan oikealla puolella, taipuminen vas. + suora + taip. vas. Välit 6 jalkaa, korkeus 20cm.

Meni oikeastaan ihan kivasti. Käytössä namikohde, itse olin vieressä lähettämässä, kun koira katsoi eteen esteeseen. Ekassa sarjassa toinen taipuminen muuttui erotteluharjoitukseksi, sillä Myry suoritti taipumisen sijaan kaksi (epäröivää) kertaa hyppysuoran, mutta kolmannelle yrityksellä taipui ok. Vasemmalle taipumisessa ei mitään ongelmia ja se mentiinkin nopeasti.

3. Vauhtipätkä: Ensin: Perussarja + putki + taipumisosio + paluu putkeen + perussarja. Taipumisessa tipahti rima ja putkeen ei irtauduttukaan taipumisen jälkeen. Toisella yrityksellä taipuminen meni ok, mutta sen jälkeen putkeen ei irrottu vaan tultiin perässä. Tehtiin kuitenkin loppuun.

Toisella kerralla tehtiin perusarja + putki + perussarja (taipumissarjan neljä hyppyä) + putki + perussarja. Tämä meni ihan mukavasti ja vauhdikkaasti ja siihen olikin hyvä lopettaa :)

Vauhtipätkistä ei oikein kunnon videoita tullut, koska kamera meni rikki :( Onneksi takuu on vielä reilun kuukauden voimassa.