Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.2.2017 Discon 15-viikkoiskuulumiset

Sunnuntai 28.1.2018

Ajeltiin Discon kanssa Siuntioon tapaamaan kultainen noutaja Maijaa ja lyhytkarvainen collie Pipsaa. Jätin suosiolla Keron kotiin, jotta Disco saisi ihan rauhassa tutustua uuteen ympäristöön ja uusiin kavereihin. Kiinnostavia tuttavuuksia molemmat tytöt kyllä olivat, ja etenkin metsään päästessään Disco juoksenteli mieluusti Maijan perässä.

IMG_4586
Maija ja Disco

Kuvia: Disco 15 viikkoa (+ Maija ja Pipsa)

Illalla käytiin sitten vielä tuttuun tapaan hallivuorolla, missä Discon treeni sisälsi lähinnä vierellä kulkemista, leikkimistä (PB&J + race to reward) sekä myös tauoilla kongin syömistä. Hienosti Disco oli taukoilemassa, kun oli kongipuuhaa, mutta toisaalta oli hyvin messissä myös treenatessa. Ajastin treenit minuutin mittaisiksi, joten olivat sopivan tehokkaatkin. Treenien perusteella pitää vielä harjoitella pantasiirtoa etenkin häiriöstä (= lelu) käännyttäessä poispäin, lisää lelu käteen -treeniä, tehdä erilaisia variaatioita vierellä kulkemiseen ja PB&J-leikissä tehtävä vähän maltillisempi (aloitus)tuuppaus.

Video: Vierellä kulkemista

Video: PB&J

Video: Race to reward

Maanantai 29.1.2018

Maanantaina seikkailtiin Discon kanssa ihan kahdestaan kirjastoon. Käveltiin sinne, oltiin siellä hetki, vähän leikittiin aulassa ja käytiin sitten vielä asemallakin hetki ihmettelemässä ennen kuin käveltiin takaisin kotiin. Olipa mukava reissu :) 

Kirjastossa
Pieni leikkihetki

Tiistai 30.1.2018

Illalla ennen treenejä käytiin taas Murren Murkinassa shoppailemassa ruokaa. Jokunen ihminenkin siellä ehdittiin hurmata. Treeneissä oltiin ihan vain me kaksi, Kero oli nyt kotona. Keskityttiin nyt siihen, miten voisin saada istumisen tarjoamisen hidastumisen pois kuvioista, kun kyseessä on esillä oleva lelu. Lähdettiin siitä, että opetetaan Disco istumaan vihjeestä nopeasti. Sitten sitä voisi hyödyntää myöhemminkin, kun takataskussa on tuo nopea istuminen. Ja toisaalta, vahvistetaan myös kontaktia eli lelulle päästään, kun otetaan kontakti minuun. Kohteeseen katsominen on helppo napata, ja sitä ei ainakaan Discolla tässä vaiheessa tarvitse vahvistaa.

Treenin aikana päästiin nopeasti siihen, että Disco reagoi ”sit”-vihjeeseen heti sen kuullessaan, vaikka itse siinä vierellä pysyinkin pienessä liikkeessä. Aika hienoa edistymistä :) Tätä jatkamme sitten kotitreeneissä.

Video: Istumisharkka

Keskiviikko 31.1.2018

Pentukurssin treeneissä jatkettiin samoilla teemoilla kuin viimeksikin eli tehtiin vierellä kulkemista tötteröitä kierrellen, ja tehtiin tämä myös häiriössä eli samaan aikaan toisten koirien kanssa (paikalla meidän lisäksi kaksi muuta). Sitten harjoiteltiin luoksetuloa, joten vähän tuli vauhtiakin treeniin. Loppupuolella tehtiin Discon kanssa perusasentoon hakeutumista pienen korokkeen avulla. Ei vielä kyllä päästy siihen, että tulisi vierelle, mutta se olikin semmoista pientä tunnustelua, josta hyvä jatkaa sitten kotona.

Treeneissä

Itse asiassa jatkettiin kotona, ja niinpä Disco sitten lopulta päätyikin vierelleni perusasentoon, kun vain maltoin olla paikoillani ja palkan suunnalla avittaa siihen, mihin päin niitä takakoipia pitäisi siirtää. On se vain etevä ja fiksu pieni otus!

Tasapainoilemassa, kun silmä välttää...
31.1.2018 Tasapainoilija

Video: Perusasentoon hakeutumista

Torstai 1.2.2018

Torstaina oli lumipäivä. Lunta oli jo aamulla paljon, ja sitä tuli lisää koko päivän ajan. Puolilta päivin meillä oli eläinlääkärireissu, sillä Kero meni kastraatioon ja Disco samalla toiseen rokotukseensa. Disco painoi 11,3 kg ja oli rokotuksessa iloinen itsensä. Reissun päätteeksi kolattiin sitten pihaa Disco pienenä apurina (ts. tuli harjoiteltua paljon luoksetuloa). Illalla käytiin vielä rämpimässä lumihangessa (vain Disco mukana), joten pieni poika oli illalla jokseenkin sippi.

Eläinlääkärissä
Lumikolausapurina
Väsynyt

Video: Perusasentoon hakeutumista

Perjantai 2.2.2018

Seikkailupäivä, kun käytiin Discon kanssa eläinlääkäriasemalta hakemassa sinne unohtunut viltti. Hyödynnettiin tilanne sillä, että mentiinkin paikalle junalla. Vähän jänskätti, mutta sylissä oli hyvä olla. Eläinlääkäriin sisälle mentiin oikein mielellään ja saatiin siellä asiaankuuluvat rapsutukset. Tänäänkin kaikki ulkoilut ihan vain kahdestaan Discon kanssa.

Perjantaiseikkailulla

Lauantai 3.2.2018

Ei olla nyt vähään aikaan käyty leikkitunneilla, joten oli hyvä päästä tapaamaan uutta koirakaveria flätti Lystiä. Tunnin verran ulkoiltiin metsässä ja ihan kivaa noilla näytti keskenään olevan :) Ja muut ulkoilut sitten ihan vain kahdestaan Discon kanssa.

Aamulenkillä
Disco ja Lysti
Puspus
Sivuposeeraus