Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.3.2014 Agiohjauksessa takaaleikkaukseen valmistavaa treeniä

Sunnuntaina suunnattiin Keron kanssa ensin rauniotalkoisiin, minkä jälkeen sieltä sitten Sporttikselle ohjattuihin treeneihin. Meillä olikin taas luksustreenit, kun oli tullut poisjääntejä ja olimme ainoa koirakko tunnilla.

Treenin teemana oli harjoitella vähän vaativampaa takaaleikkausta (hypyt neliöasetelmassa). Alkuun tsekattiin tilannetta pelkästään suoraan menemällä (vino suora). Ekan jakson aikana tehtiin suoraan kiihdyttämistä sekä yksi takaaleikkauskokeilu (jossa Kero reagoi heti takaaleikkaukseen kääntymällä jo ennen kuin hyppäsi tokan esteen…). Ekan jakson suoritusten perusteella päädyttiin siihen, että tänään harjoitellaan vain suoraan kiihdyttämistä, koska Kero vilkuili minua ekan hypyn jälkeen, eikä siis täysin fokusoinut eteenpäin.

Seuraavissa jaksoissa (2-4) avustaja heitti edessä lelun, ja tällä tavalla saimme Keron irtoamaan edelleni ja olemaan vilkuilematta minua. Jokunen vilkaisu tosin tuli, jos minulla oli ns. parempi lelu kädessäni. Kotitehtävänä onkin nyt treenata kotosalla kiihdyttämistä suoralla lelulle, ottamalla mukaan myös leluhäiriötä jne.

Taukoilut menivät pääasiassa ok, eli vapautukset treenaamaan ainakin onnistuivat (tai ainakin pyrin vapauttamaan silloin, kun Kero oli hiljaa ja kuono maassa).

Videokoostetta tulossa myöhemmin.