Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.8.2015 Pientä radanpätkää taas

Tällä kerralla tarjolla oli radanpätkä, jossa ideaalia olisi ollut tehdä parit takaaleikkaukset, mutta meillepä sopivin ohjaus sisältikin valssauksia.

Alkuun olinkin suunnittellut, että tekisin valssin jo heti aloituksessa, siitä sitten valssi myös heti kolmoselle ja sitten vielä kuutosesteen jälkeen valssi myös. Nämä menivät ihan ok ekalla yrityksellä, mutta kokeiltiin sitten kuitenkin vähän muuta. Ensinnäkin alussa oli liikaa pyörimistä eli ykkösen jälkeisessä putkeen ohjauksessa se valssi oli ihan turha eli olkapääkäännöksellä meni ihan ok. Sitten kokeiltiin, jos jatkaisin siitä vain suoraan ja tekisin takaaleikkauksen muurin jälkeen ja takaaleikkaus myös tuon kuutosesteen jälkeen. Kero oli ihan ihmeissään, ja niin olin kyllä minäkin, heh. Esim. kuutosesteen jälkeen sain Keron poispyyhkäisemään itsensä tuonne suoraan putkeen. Myös vika este oli haastava, koska putkelta ei ollut suoraa linjaa hypylle ja jos rintamasuuntani ei osoittanut sinne, niin tokihan Kero tuli perässäni hypyn ohi.

27.8.2015
27.8.2015

Pari vikaa toistoa tehtiin sitten taas valssilla, ja kyllä, se tapa tuntui sopivan meille oikein hyvin. Ehdin oikein hyvin sijoittumisvihjeisiin, kun vain lähdin juoksemaan, enkä odotellut koiraa. Ja toisaalta, Kerolla on varsin hyvä irtoaminen ja esim. tuo muurilta hypylle kääntyminen ja sieltä putkeen meni ihan ällistyttävän helposti, vaikka muurin jälkeen tarjolla oli suoralla linjalla hyppy (ei näy piirroksessa), mutta hienosti luki kuitenkin jarrutusvihjeen ja kääntyi hyvin hypylle. Ehdin siinä sitten hyvin putken suulle valssaamaan, ja siitä kiihdyttämään jo seuraavalle esteelle ja lopulta sitten huolehtimaan myös vikan esteen linjan.

Hyvä treeni kaikkineen, ja Kerokin jaksoi tosi kivasti. Alku oli vähän hidas, koska hypättiin tavallaan väärään suuntaan ja heti täyskäännös.

Kotitehtäväksi tuli perehtyä takaaleikkauksen eri variaatioihin kerraten mm. Derrettin dvd:ltä näitä (tuplaboxi-harjoitukset eri asetelmilla).

Video: