Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.4.2014 Valmiit tyypit piiloissa

Keskiviikon treenit aloitettiin sillä, että ensin kartturoin toiselle koirakolle (itse asiassa järkkäsin alueen, minne pari maalihenkilöä saivat piiloutua haluamiinsa piiloihin). Oli ihan hyvää vaihtelua, ja hyvää treeniä itsellekin pysyä kartalla :)

Lopulta Kerokin pääsi treenaamaan, ja ehdittiin hyvin tehdä treeni valoisalla. Alku tehtiin samaan tapaan kuin viimeksikin eli otin koiran autosta, ja annoin sen tutustua porukkaan (paikalla oli yksi uusi tyyppi). Eipä siinä mitään ihmeellistä sitten. Menimme Keron (+ uusi hlö) kanssa valmiiksi lähtöpaikalle, minkä jälkeen kaksi maalihenkilöä piiloutui alueelle (sama maastopläntti kuin viimeksikin) about sovituille suunnille. Tarkoitus oli, että lähdemme liikkeelle tuulen alapuolelta ja nappaamme siitä sitten sopivasti tyypit. Etäisyyttä henkilöiden välillä oli arviolta parikymmentä metriä ja sijainti siten, ettei hajujen pitäisi sekoittua ilmaisujen aikana.

Juuri ennen kuin olimme menossa alueelle, tuli maalihenkilöiltä pmr:n kautta viestiä, että alueella onkin koira. Ja toinenkin. Ja ulkoiluttaja. Odoteltiin siinä sitten hetki, että ehtivät pois alta. Sen jälkeen aloitettiin. Kero lähti alkuun sinne suuntaan, mistä koiranulkoiluttaja oli tullut, mutta palasi sitten vauhdilla takaisin, nappasi hajun ekasta maalihenkilöstä, ja työsti hajun tosi hyvin. Maalihenkilö oli hyvin piiloutunut kaatuneen puun oksien sekaan. Hyvä ilmaisu (ilmaisuetäisyys tosin ei kovin pitkä eli olin näköpiirissä).

Siitä sitten jatkoimme eteenpäin. Kero eteni myös hyvin, ja alueen laidalle päästyämme se sai taas hajun. Tarkisti vielä, missä tulen, ja meni sitten kuusen juuressa kyyhöttävän maalihenkilön luokse. Ilmaisu oli edelleen hyvä, etäisyys tosin nyt vieläkin lyhyempi kuin edellisellä.

Hyvin meni :) Tässä treenissä tarkoituksena oli tsekata, miten menee, kun pari tyyppiä ovat molemmat valmiina piiloissa. Ja hyvinhän se meni. Ja treenin päätteeksi Kero intoutui ihan kivasti myös keppileikkimään toisen maalihenkilön kanssa. Hyvähyvä.

Treenin eteneminen
Treenin eteneminen