Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.3.2014 Eläinlääkärissä rokotuksilla

Torstaiaamuna mentiin koko koirakolmikon kera Animagi Apexiin ottamaan Kerolle rokotukset sekä tekemään sennuille perustarkistukset. Ensin Kero sai oman rokotuskoktailinsa (penikkatauti, parvo, maksatulehdus, kennelyskä, rabies).

Sen jälkeen olikin vuorossa Viiman ja Myryn tarkistukset. Viiman osalta kaikki oli muuten ihan normaalia ja hyvää, mutta lihaskunto melko heikko (takapää) sekä hampaissa hammaskiveä runsaasti ja poskihampaissa ientulehdusta. Kaulan oikealla puolella olevasta patista  (n. 1,5 cm kokoinen tiivis selvärajainen patti ihonalaiskudoksessa, kiinni ihossa) otettiin ohutneulanäyte, mutta siihen irtosi sen verran vähän soluja, ettei sitä kannattanut lähettää patologin tutkimukseen. Lisäksi otettiin verinäyte perusarvojen tutkimiseksi. Hammashoito olisi suositeltavaa lähikuukausina, ja patin osalta tehdään paikallishoitoa Fuciderm-voiteella (jos ihotulehdus, muussa tapauksessa patin poisto suositeltavaa).

Myryn osalta tarkistuksessa ei mitään ihmeellistä, paitsi suussa hieman hammaskiveä ja ympäri kehoa oli useita rasvapatteja (yksi molemmissa kyljissä, yksi oikeassa kainalossa ja yksi rinnassa vasemmalla). Myös Myryltä otettiin verinäyte perusveriarvojen tutkimiseksi.

Veriarvojen tulokset olivat muuten normaalit, mutta molemmilla oli maksa-arvot vähän koholla. Viimalla alat, Myryllä afos. Suositeltavaa olisi käydä kontrollissa 3-4 kk kuluttua.

Eli tämmöinen rutiinikäynti tällä kertaa. Pojat käyttäytyivät kohtuu fiksusti, mitä nyt Kero piippaili silloin sun tällöin, vaikkakin malttoi ell-huoneessa  välillä rauhoittua olemaankin (ja vähän pakkohan se oli, kun tarkistukseen kaikkineen meni kuitenkin tunnin verran aikaa).

image
Väsyneet ell-kävijät