Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

24.1.2014 Vauhdikasta agia

Näillä perjantain agitreeneillä oli oikeastaan pari teemaa. Ensinnäkin tarkoituksena oli saada videomateriaalia Keron taukoilusta sekä toisekseen tehdä myös sitä agiakin. Agin osalta olin ajatellut kerrata vähän koiran linjalle eteen lentävää vahvistetta sekä sitten kokeilla Oivan kinkunsulatuskisojen pientä radanpätkää.

Taukoilut menivät oikeastaan aika kivasti, tai ainakin ne tuli nyt talletettua kokonaisuudestaan siitä, kun astuin Keron kanssa sisään halliin, vein taukopaikalle ja lähdin tekemään treeniä. Sekä sitten kun treeni oli ohitse, palasin takaisin taukopaikalle ja lähdin uudestaan treeniin, ja lopulta sitten myös hallista poistuminen. Joitain pikahuomioita tuli nyt tehtyä mm. Kero oli nyt paljon rauhallisempi eli sitä piippausta ei tullut paljoa. Sen sijaan nuuskuttelua taukopaikalla oli paljon. Treenijaksot olivat varsin intensiiviset. Vaikka Kero nuuskuttelikin paljon matolla ollessaan, niin se kuitenkin tarkkaili minua sen verran, että kun kävin vähän kauempana radalla, niin koira tuli näköesteen kohdalle katsomaan, mihin katosin.

Treeniosuudessa koiran linjalle eteen lentävää vahvistetta tehtiin suoralla putkella yhteensä kuusi toistoa (4+2). Nämä menivät mielestäni tosi hyvin. Videolta katsottaessa huomaa tosin ehkä ihan snadin päänkääntymisen, kun lelu lentää koiran ohi, mutta koira ei vilkuile minua.

httpv://youtu.be/lq40E9Mb-yw

Toinen puolikas treeniajasta käytettiin tuohon ratatreeniin. Se oli sinänsä simppeli, mutta sisälsi pari valssikohtaa. Ensimmäinen valssi oli itse asiassa tokalla toistolla aika hyvä, siis oman sijoittumiseni suhteen. Ehdin siis oikeaan sijoittumisvihjeesen koiran lukitessa esteen ja koiran laskeutuessa olin jo kääntyneenä oikeaan suuntaan. Mutta Kero ei vielä tätä osannut. Jokaisella toistolla Kero veti ohitseni seuraavalle esteelle. Eli täytyypä harjoitella näitä valssin alkeita ;) Toisessa valssissa olin itse myöhässä, kun jäin varmistelemaan bermudalle, ja siinäkin Kero sitten veti ohi ymmärrettävästi. Kolmas haastava kohta oli sitten loppusuoran hyppy + käännös renkaalle. Siinä Kerolla oli auttamattomasti sen verran vauhtia, että jarrutukseni ei ollut ilmeisesti riittävän ajoissa, jotta Kero olisi kääntynyt sopivasti renkaalle, vaan meni siitä ohi. Mutta vauhtia oli! Ja mm. sivuttaisetäisyyttäkin esimerkiksi tuossa aloituksessa. Nyt vain nuo pienet palikat kuntoon niin hyvä tulee!

httpv://youtu.be/m7CPQtJcreA