Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.1.2019 Disco CT-kuvissa

Alkuvuoden luustokuvissa olkapäiden osalta Disco sai lausunnon oc sairas (vasen) ja tulkinnanvarainen (oikea). Tänään kävimme Pieneläinklinikka Moreliuksessa ottamassa vähän selvyyttä, mitä jatkon kannalta olisi hyvä edetä.

Aluksi eläinlääkäri Mikael Morelius katsoi liikkeitä, ja ne olivat ihan normaalit. Sitten hän teki palpaation, mutta siinäkään ei mitään poikkeavaa, aristusta tai lihasepäsymmetriaa. Tämän jälkeen vuorossa oli CBCT-kuvaus.

CBCT-kuvauksen perusteella oikea olkanivel on normaali.

Vasemman olkanivelen osalta oli havaittavissa muutos, kuten näkyi röntgenkuvassa. Olkanivelnastan takaosassa on kasvulinjan lähettyvillä pieni rajallinen muutosalue, pieni (1 mm) irtopala näkyvissä.

Olka-CT-vertailukuva.
Oikean ja vasemman olkapään CT-kuvat

Eläinlääkärin kotiutusohjeissa:

Koska Disco on ollut täysin oireeton, ei myöskään palpaatiossa aristusta, kuvantamismuutos hyvin lievä, seuraamme tilannetta. Liikunta kuten tähän asti.

Seuraamme tilannetta, fysio jatkuu entisen ohjeen mukaan. Jos viitteitä ontumisesta, olkaa yhteydessä.

Tämän käynnin perusteella jatkamme Discon kanssa elämistä ja harrastamista normaalilla tavalla. Onneksi jumppailut sun muut ovat kuuluneet Discon päivärutiineihin pennusta alkaen, niin tämä ei senkään suhteen tuo kummempaa muutosta. Nivelvalmistetta alamme kuitenkin käyttämään säännöllisesti ja fysioterapiassakin tulemme käymään säännöllisesti, mutta sitä varmasti tekisimme muutenkin, kunhan lajiharjoitteissa etenemme pidemmälle.

Liikkumisen iloa