Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.10.2009 Pojat juoksulenkillä

Olen itse viettänyt kuukauden ylimenokautta erittäin passiivisesti liikunnan suhteen, joten sain mainion idean: koirien kanssa juoksulenkille. Siinäpä sopivan kevyt ja harmiton aloitus uudelle kaudelle.

Käveltiin ensin puoli kilsaa, jotta koirat saivat rauhassa tehdä tarpeensa ja lihakset vähän lämpiäisivät. Sitten päästiin valaistulle reitille, ja sanoin pojille, että juostaan. Ja sitten juostiin! Myry vetokoirana veti ja Viimakin intoutui juoksemaan vauhdikkaasti. No, sitä iloa kesti 100-200m, kunnes meno hyytyi normihölkyttelyksi. Ylämäet sain Myryn vetämään (koirat ovat oppineet, että ylämäessä mennään kovaa, joten automaattisestikin kovensivat), mutta muuten Myry juoksi pääosin vierellä, Viima metrin jäljessä. Lopussa sitten Myrykin juoksi siellä Viiman vierellä… paitsi sitten loppusuoralla, jolloin otettiin taas pieni spurtti.

Juoksuaika 26 minuuttia ja reilut neljä kilsaa (sis. yksi pysähdys). Sitä on hyvä lähteä parantamaan, ja matkaakin sitten pidentämään jossain vaiheessa. Tosin taitaa käydä niin, ettei poikien kunto niin nopeasti kohene, että jaksaisin niitä enää raahata kevyille lenkeille mukanani…

Lenkin jälkeen pojat olivat ihan vireessä. Taisi siis loppujen lopuksi tehdä ihan hyvää :)