Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

22.1.2019 Disco mukana treeneissä

Pakkasen takia pakkasin Discon mukaan treenaamaan Keron ratatreeneihin. Onneksi se oli mahdollista, sillä ryhmässämme oli poissaoloja, joten Disco pääsi tuurauspaikalle.

Rataprofiili oli sama kuin perjantain treeneissä ja teimmekin sieltä tuttuja pätkiä keskittyen kahteen. Ensimmäisessä harjoiteltiin hyppyjen hakemista. Aloitettiin putkesta, mistä tultiin hypylle, josta oli tarkoitus mennä loivasti edessä olevalle hypylle ja kääntyä. Tässä koiran linja vietti selkeästi takaakiertoon, joten sai olla tarkkana. Tästä treenistä ei tullut videota, mutta seuraavaa varten sain otettua.

Treeneissä
Treeneissä

Toisessa treenissä harjoiteltiin eri ohjausversioita ennen putkea eli RC, FC ja BC. Alkuun Disco juoksi siitä hypystä ohi, mihin oli tarkoitus tuo ohjauskuvio tehdä. Pienellä fiksillä homma kuitenkin hoitui ja saatiin kokeiltua nuo eri versiot. Jatkossa pitää muistaa olla tarkkana sen suhteen, että Disco oikeasti katsoo ensimmäisen esteen suuntaan.

Positiivista näissä treeneissä oli se, että Disco tietenkin leikki ja palkkaantui hyvin :) Ja vaikuttaisi myös siltä, että irtoaminen esteille parantuu joka treenin myötä.

Discon tokan treenipätkän eri variaatiot

Kero sai tehdä treeninsä ihan viimeisenä yhteen pötköön. Itse asiassa Kero teki oikein kivasti ja siihen saatiin mukavasti vauhtia, kun tein yhtäaikaisia kiihdytyksiä. Keron treeneistä ei ole videota.

Harmillisesti Discon taukokäyttäytyminen otti kyllä nyt takapakkia. Olin kuvitellut, että se kestäisi Keron treenaamiset, kun oli päässyt tekemään itse ensin, mutta eipä se sitten kestänyt. Tuli pientä ääntelyä ja sitten Disco hyppäsi häkistä pois. Sen seurauksena suljin kattoläpän ja niinpä lopputulemana oli se, että häkkiin tuli iso repeämä etupuolen vetoketjun alapuolelle.

Discon sisustus
Discon sisustus