Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.10.2010 Puuhalauantai osa3: Suunnistusharjoitus

Ja suoraan treeneistä seuraaviin treeneihin. Tällä kertaa luvassa oli suunnistusharjoitus, jossa tarkoituksena oli suunnistaa viisi rastia pelkällä suunnalla (paperille oli piirretty erittäin karkea kartta, jossa näkyivät vain rastien paikat ja suuntaviivat sekä myös kirjalliset ohjeet rastien etäisyyksistä sekä paikoista).

Tämä olikin ihan kiva harjoitus (tehtiin pariharjoituksena, muut olivat tehneet jo aiemmin päivällä ilman koiria) eikä  pimeän tulo haitannut lainkaan. Päinvastoin, pimeys ehkä hieman helpotti harjoitusta, sillä rasteilla oli myös heijastimet. Rasteilla oli myös esineet, joten tämä oli samalla ihan hyvä harjoitus myös Viimalla ja Myrylle, jotka saivat ulkoilla mukana.

Suunnat ja etäisyydet menivät ihan kohtuu hyvin eli jokaiselle rastille löydettiin. Esineetkin lopulta ilmaistiin (Viima haukkui, Myrykin sai palkkaa). Yksi esineilmaisu oli kyllä varsin täydellinen. Viima irtosi hyvin (itse asiassa koko harjoituksen ajan) ja sitten alkoi ilmaista oikein kunnolla, etäisyyttä oli ainakin 50m ja hyvin haukku kesti, kunnes rämmin paikalle. Hieno juttu :) Tällä rastilla oli sadetakki kiedottu puunympärille, joten se muistutti varmaan aika paljon ihmistä.

Muilla rasteilla ilmaisuja joutui hieman odottelemaan, mutta mitäs tuosta. Myry taas teki parilla viimeisellä rastilla ihan mallikkaat ilmaisut käymällä tökkäämässä esinettä ja tulemalla luokse.

Harjoitus oli oikein kiva, ja koiratkin saivat hyvää kuntoilua, kun metsässä rämmittiin reilu tunti.