Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.10.2010 Puuhalauantai osa2: Viiman treenit

Seuraavaksi olikin vuorossa Viiman treenit agilityn pohjataitojen merkeissä. Tällä kerralla tunnin aiheina olivat lähdössä pysyminen (häiriönä ohjaajan etäisyys ja liike), 180-asteen käännös liikkeestä sekä äänen tuottaminen.

Lähdössä pysymiset sujuivat ihan kivasti. Etäisyys koiraan ja liike olivat ihan hyvin hallussa ja Viima pysyi paikoillaan. Kerran Viima lähti asennosta, ja tämä tapahtui, kun tein haarahypyn. Olipas hankala häiriö :D

180-asteen käännös liikkeestä meni myös ihan mukavasti, vaikka Viima hieman välillä jätätti. Käännökset koira oikealla puolella vasemmalle olivat jotenkin hitaampia, mutta vasemmalla puolella oikealle käännökset sujuivat varsin mallikkaasti.

Äänen tuottamisessa käytin pientä kirjasta, jota on käytetty kotona treenatessa. Tämä sujui varsin hienosti. Pidin Viiman kanssa samaa rintamasuuntaa ja aina, kun kirjan pistin valmiiksi ja lopetin namimagneetin, Viima suorastaan syöksyi innokkaasti kaatamaan kirjasta. Ei siitä varmaan mitään ääntä tullut, mutta ei se mitään. Koira teki oikein itsevarmasti tätä tehtävää, joten seuraavaksi voidaankin kotona kokeilla vähän raskaampaa kirjaa.