Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.1.2018 Discon 12-viikkoiskuulumiset

12 viikkoa tuli Discon ikämittariin sunnuntaina 7.1. Siitä alkoikin sitten sopivan aktiivinen viikko Discon elämässä. Viikkoon mahtuivat muutamat ohjatut treenit, omatoimitreenit, lemmikkiliikekäynti, leikkitunti, kotitreenausta ja olemista sekä mökkivisiitti.

Sunnuntai 7.1.

Aamupäivällä Discolla oli oma yksäritreeni Jirka Vierimaan koutsauksessa. Matkaan lähdettiin ihan vain kaksistaan, Kero sai jäädä kotiin. Treenitunti oli varsin onnistunut ja toimelias. Saatiin paljon ideoita, miten työstää sekä alustalle menoa sekä leikkimistä. Etenkin leikkimisen osalta tuli uusia juttuja, joita onkin hyvä Discon kanssa harjoitella. Oli kiva myös huomata, että Disco reippaana pentuna jaksoi tehdä sopivan mittaisia treenijaksoja, vaikka vaihdoimmekin paikkaa useasti tunnin aikana välillä palaten takaisin tutummille paikoille. Leikkiminen sujui myös kivasti, ja etenkin kahden lelun taktiikalla saatiin Disco huomaamattomasti tuomaan lelu takaisinkin. Hienosti Disco myös oppi reagoimaan uuteen ehdolliseen vahvisteeseen (vau = lelupalkka).

Treenin jälkeen piipahdimme vielä Murren Murkinassa ostamassa vähän syömistä koirille. 

Ja illalla oli vuorossa sitten omatreenivuoro. Tein niin, että treenasin ensimmäisen puolikkaan vain Discon kanssa. Keskityttiin kontaktikävelyyn hallissa, sitten kahden lelun leikkiin alusta-aloituksella ja -lopetuksella sekä tehtiin vielä namikipon ohittelua kontaktissa. Sujui oikein kivasti. Hieman Discoa kyllä arveluttii toiselta puolelta kuuluvat koirien haukkumiset ja ihmisten äänet sekä lämmityslaitteen käynnistymiset, mutta niistä huolimatta pentu pystyi tekemään hommia kanssani.

Video kahden lelun leikistä Sporttiksella illalla:

Video kontaktikäppäilystä namikipon ohi Sporttiksella illalla:

Maanantai 8.1.

Discon eläinlääkärireissu eli pentu sai ensimmäisen rokotuksensa. Disco oli avosylin eläinlääkärin vastaan ja pusutteli ja kiipeili mielin määrin. Tuskin huomasi pistosta. Molemmat kiveksetkin olivat laskeutuneet ja muutenkin kaikki ok. Painoa oli 8,9 kg.

8.1.2018 Rokotuksilla

Tiistai 9.1.

Tiistain ohjelmistossa oli jo tutuksi tullut Koirakoulu Vision pentujen leikkitunti. Siellä oli tällä kerralla vain neljä pientä pentua, joista yksi oli Discon ikäinen toinen bc-pentu. Leikkitunnin jälkeen taukoiltiin hetki, sillä meillä oli vielä ihan oikea treenikin jäljellä. Osallistumme Discon ja Keron kanssa parikoirakurssille, missä harjoitellaan, miten fiksusti kahta koiraa voi treenata yhtäaikaisesti.

Treeneissä lähdimme liikkeelle siitä, että molemmat koirat ovat alustalla makoilemassa ja saavat namia varsin tiheään tahtiin (ainakin alkuun). Hommaa vaikeutetaan hieman sillä, että aletaan itse tehdä pientä liikettä, mutta jatketaan palkkailua. Keroa hieman stressasi ja se kesti jonkin aikaa tätä hommaa, kunnes lähti tutkimaan paikkoja. Discon kanssa edettiin seuraavaan vaiheeseen eli luopumisen kautta nimen opettamiseen (okei, Disco osaa, että Disco = vauhdilla mamman luokse = namia), mutta nyt tässä harjoituksessa pidemmän tähtäimen ideana on, että kun sanotaan tietyn koiran nimi, niin se tietää, että on sen vuoro lähteä treenaamaan. Tämä harkka meni kivasti, ja jopa Kerokin palasi reissultaan sopivasti tekemään tätä harjoitusta. Kerolle tämä oli haastavampi, kun sillä on niin vahva luopuminen, mutta harjoitellaan tätä sitten kotona lisää.

9.1.2018 Leikkitunnilla
9.1.2018 Ruokaodottelua

Keskiviikko 10.1.

Keskiviikkona menimme Discon kanssa ihan vain kahdestaan taas Koirapalvelu Virikkeen pentukurssille. Ja menipä oikein hienosti, kun autossa ei ollut mukana vinkuja-Keroa, joten sai Disco matkata rauhassa autossa ja ulkoillakin ihan vain meikäläisen kanssa.

Tunnilla oli kiva teema eli harjoittelimme perusjuttuja minuutin ajastuksella. Paikalla oli kolme koiraa omissa loosseissaan. Alkuun teimme alustalla rauhassa olemistreeniä, sitten käsikosketusharjoituksen (20 palkkaa / minuutti oli tavoitteena -> saavutettiin tämä ja aikaakin jäi vähän). Lopputunnista harjoittelimme kontaktissa kulkemista namihäiriön (ja myöhemmin vielä lisätyn häiriön) ohitse sillä aikaa, kun muut tekivät odotteluharjoitusta. Kaikki treenit olivat minuutin ajastuksia, joten olivat oikein tehokkaat ja samalla kuitenkin riittävän pituiset, jotta siihen väliin pystyi sitten pitämään vähän taukoakin.

10.1.2018 Pentukurssilla

Disco oli kyllä hieno. Edelliseen kertaan verrattuna alustalla odottelu sujui nyt kivasti, kun keskityin itse noudattamaan vahvisteaikataulua (kahden kertomataulu). Ei me pitkälle päästy, mutta kuitenkin. Ja välillä tauoilla otin Discon syliin, niin sai siinäkin sitten olla rentona. Kontaktiharjoitukset sujuivat myös tosi kivasti, joten hyvillä mielin lähdettiin loppu-ulkoilulle läheiselle ulkoilualueelle.

10.1.2018 Kiipeilemässä

Torstai 11.1.

Vapaapäivä! Eli ei tehty sitten niin mitään uutta ja ihmeellistä. Sen sijaan käytiin kyllä pidemmällä ulkoilulla ja tehtiin metsässä kaikkea kivaa pientä, kuten kiville kiipeilyä ja kaatuneiden puunrunkojen päällä kiipeilyä. Kotona harjoiteltiin useampaan otteeseen parikoiratreeniä eli pojat olivat yhdessä makoilemassa alustalla, palkkailin ja harjoiteltiin nimeä. Ja välillä tehtiin siihen väliin pieni treenikin (tasapainoilua, pantatreeniä, kosketuskeppiharkkaa ja vähän peruuttamisen sheippaamista).

11.1.2018 Odottelutreeniä

Perjantai 12.1.

Perjantaina aamulla nappasin taas pitkästä aikaa videon, kun tehtiin taas parikoiraharkkaa tasapainotyynyillä höystettynä. Illemmalla suunnattiin sitten vaihteeksi mökille, missä pojat pääsivät pienessä pakkasessa kirmaamaan ennen unia. 

Video parikoiraharkasta:

12.1.2018 Isommat valjaat käyttöön

Lauantai 13.1.

Mökillä on kivaa: paljon ulkoilua, lunta, ruokaa ja lepoa :)

13.1.2018 Mökillä
13.1.2018 Hiihtelyä

PS. Discon pentuvideot löytyvät YouTubesta omalta listaltaan, jos kiinnostaa tutkailla niitä tarkemmin