Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Vuosi 2020 paketissa!

Yksi kuva kertoo varmasti paljon, ja niinpä laitankin tähän tekemäni aikajanapiirroksen meidän koiraharrastusvuoden 2020 osalta! Lyhyesti sanoisin, että vuosi oli lähinnä oman kasvun vuosi eikä sitä voi tulosten valossa mitata. (Muistiksi: Vuosi sitten asettamani tavoitteet)

Toki me kisattiin peräti kolmessa lajissa, mutta kisaamisella oli hyvin pieni osa. Tärkein oppi tuli siitä, miten tärkeätä uuden oppiminen, kannustava verkosto ja itseluottamuksen kartuttaminen on! Ja myös se, miten pienet asiat, jos niitä jaksaa vain tehdä, voivat sysätä liikkeelle jotain suurempaa!

Vuoden 2020 yhteenveto

Merkittäviä asioita vuoden 2020 aikana olivat mm.

  • Keron kanssa korkattiin rally-tokokisailut kahdella startilla helmikuussa, toisesta niistä tulos. Sen jälkeen rally-tokon treenaus jäi, kun korona peruutti kokeet (olimme ilmoittautuneet).
  • Noseworkin osalta saatiin kunnon treeni-inspis, kun liityin maalis/huhtikuussa kuukausijäseneksi Scentsabilities Nosework Coaching Community -ryhmään. Oli kyllä aivan loistava päätös, ja siitä olen saanut koko vuodeksi ihan hurjasti intoa treenata!
  • Noseworkissa tuli myös loppuvuoteen kunnon koekuuri, kun kokeet tulivat taas mahdollisiksi. Ensin Disco pääsi Mikkelin ja Kirkkonummen NW1-kokeisiin varasijalta mukaan, ja näistä jälkimmäisestä tuli 100 pistettä.
  • Lisäksi Kero pääsi osallistumaan Suomen ensimmäisiin NW3-kokeisiin, jotka pidettiin Oulussa (2 koetta) sekä siitä viikon päästä vielä Kouvolassa.
  • Agilityn osalta jatkettiin Handling360-oppikoulua, käytiin myös ohjatuissa viikko- ja kuukausitreeneissä sekä heinäkuussa osallistuimme myös agilityleirille. Leiristä jäi niin hyvät muistot ja kaikki se positiivisuus, että se on kantanut syksyn pimeinä hetkinä, kun on tuntunut, että treenit eivät oikein etene oikeaan suuntaan.
  • Syyskuussa uskaltauduin Discon kanssa ekoihin agilitykisoihimme, kun sopivasti oli tarjolla Hyvinkäällä kaksi hyppyrataa. Toisesta tulos (10) ja toisesta hylky sekä hurjasti kokemusta ja intoa opetella ne viimeiset kontaktiesteet.
  • Loppuvuodesta kävimme pari kurssia, jotta päästiin tekemään se A-este ja keinu sellaisiksi, että niitä voisi oikeasti alkaa tehdä ratatreeneissä.
  • Muita koiraharrastamisiin liittyviä asioita olivat lisäksi oman mielen tutkiskelu (positiivinen ajattelu ja itselle puhuminen, kasvun ajattelutapa) sekä visuaalisten muistiinpanojen ahkerampi tekeminen ja myös jakaminen. Etenkin ulkomailla hommasta tunnuttiin kiinnostuvan, kun jaoin luentomuistiinpanoja keväällä pidetystä Lemonade Conferencestä. Tämä antoikin alkusysäyksen sille, että hommaa voisikin viedä eteenpäin.
  • Ja kun syksyllä tein vielä Mindset-kirjan jokaisesta kappaleesta koosteet piirtäen, vaikutti tämä siihen, että vihdoin ja viimein sain hankituksi tabletin, jolla voisin oikeasti tehdä näitä piirroksia siten, että niitä voisi jatkohyödyntää eri tavoin.
Disco syyskuussa 2020
Disco ja Kero heinäkuussa 2020